Ενημέρωση με ένα κλικ

Καταστροφή 37.000 μπουκαλιών νοθευμένης βότκας στην Ουκρανία

Στην καταστροφή 37.000 μπουκαλιών νοθευμένης βότκας προβαίνει η ουκρανική κυβέρνηση.

Στην καταστροφή 37.000 μπουκαλιών νοθευμένης βότκας προβαίνει η ουκρανική κυβέρνηση.

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα στην πόλη Βίνικι, στη δυτική επαρχία Λβίβ, με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης Ντενίς Μαλιούσκα. Στα μπουκάλια αυτά περιέχονται συνολικά 14 τόνοι αλκοόλ, οι οποίοι κατασχέθηκαν το 2014. Μπροστά στις κάμερες των μέσων ενημέρωσης, το περιεχόμενο των μπουκαλιών χύθηκε σε πλαστικά δοχεία και προστέθηκε μπλε χρωστική για να αποκλειστεί οποιαδήποτε παράνομη μεταπώληση του ποτού. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα, μετά την οποία το υγρό θα χυθεί σε σωλήνες σε ένα μυστικό μέρος, σύμφωνα με τον υπουργό.

«Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε αυτή η διαδικασία, έτσι ώστε όλοι να δουν ότι το αλκοόλ που κατασχέθηκε καταστρέφεται στα αλήθεια», δήλωσε ο υπουργός.

Στην Ουκρανία αναφέρονται τακτικά περιστατικά δηλητηρίασης με νοθευμένα ποτά, που σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύονται θανατηφόρα. Το 2016, περισσότεροι από 150 Ουκρανοί δηλητηριάστηκαν, από τους οποίους 73 πέθαναν, μετά από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ.

Η φορολογική υπηρεσία της επαρχίας Λβιβ τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η βότκα σαν αλκοολούχο ποτό νοθεύεται περισσότερο από άλλα και συχνά πωλείται σε καταστήματα μικρών πόλεων και καφέ που βρίσκονται κατά μήκος των δρόμων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει