Ενημέρωση με ένα κλικ

Ακύρωση της έκθεσης ITB στο Βερολίνο, υπό τον φόβο κορονόϊου

Σε ακύρωση της ITB αναγκάστηκε να προβεί η διοργανώτρια αρχή

Σε ακύρωση, της μεγαλύτερης διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ στο Βερολίνο, αναγκάστηκε να προβεί χθες το βράδυ, η διοργανώτρια αρχή, ως απόρροια του κορονόϊου.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή του Βερολίνου, τις υγειονομικές αρχές και τη διοργανώτρια εταιρεία, τη Μesse Berlin βρίσκονταν σε συνεχείς επαφές προτού οδηγηθούν στην ακύρωση της έκθεσης, η οποία είχε οριστεί για τη διάστημα 4- 8 Μαρτίου.

Την προηγούμενη χρόνια η έκθεση είχε προσελκύσει 160.000 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και 113.500 εμπορικοί επισκέπτες  με περισσότερους από 10.000 εκθέτες από 180 χώρες.Μεταξύ αυτών και οι εγχώριοι τουριστικοί φορείς, όπως και το υπουργείο Τουρισμού.

Ο υπουργός Τουρισμού κ.Χάρης Θεοχάρης, είχε δηλώσει πρόσφατα: 

«Τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με την ημέρα και θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα από τον αντίκτυπο για τον τουρισμό λόγω κορωνοϊου από την έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο την ερχόμενη εβδομάδα».

Η απόφαση για την ακύρωση της ΙΤΒ Berlin πάρθηκε μετά από τις συζητήσεις με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, ενώ μεταξύ των μέτρων που είχαν ζητηθεί λόγω κορωνοϊού από τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες ήταν και οι υπεύθυνες δηλώσεις, ότι δεν προέρχονται από τις περιοχές υψηλού κινδύνου ή ότι δεν έχουν έρθει σε επαφή με άτομο από τις περιοχές αυτές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει