Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Έφτασαν τους 21 οι νεκροί στην Ιταλία!

Περισσότερα από 800 τα κρούσματα στη γειτονική χώρα

Ακόμα έξι άνθρωποι υπέκυψαν σήμερα, 28 Φεβρουαρίου στην Ιταλία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τον νέο κορονοϊό Covid-19 στους 21, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού έχει φτάσει τα 800, με πολλές νέες περιπτώσεις να καταγράφονται, κυρίως στη βόρεια Ιταλία.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, με νέες δηλώσεις του, προειδοποίησε ότι στην πόλη του Λόντι, υπάρχει μια νέα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όπως τόνισε, οι μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων είναι πλήρεις, και οι γιατροί βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Με μεγάλη έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών βρίσκεται αντιμέτωπη η «κόκκινη ζώνη» της Λομβαρδίας, όπου βρίσκονται σε καραντίνα 50.000 πολίτες λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε απομόνωση και δεν μπορούν να επισκεφθούν τους ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται στο σπίτι και παρουσιάζουν επιπλοκές.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί, πλέον είναι μόνον σε θέση να απαντούν στο τηλέφωνο και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν ακόμη φροντίσει για την αντικατάστασή τους.

Σε ό,τι αφορά τον τουριστικό τομέα, σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας οι ακυρώσεις κυμαίνονται από το 50% μέχρι το 90%.

Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, εκτιμά ότι «η κυβέρνηση της Ρώμης» θα πρέπει να διαθέσει δέκα δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει