Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρετανία: Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού

Δύο νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 15, ανακοίνωσε σήμερα ο Αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι.

«Οι ασθενείς προσβλήθηκαν από τον ιό στην Ιταλία και την Τενερίφη και έχουν μεταφερθεί σε ειδικά κέντρα αντιμετώπισης των λοιμώξεων του NHS (Εθνική Υπηρεσία Υγείας) στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λίβερπουλ και στο Royal Free Hospital στο Λονδίνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Νότια Κορέα: 334 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 1.595 οι ασθενείς

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν ακόμη 334 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού το περασμένο εικοσιτετράωρο, εξέλιξη η οποία αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στην ασιατική χώρα σε 1.595, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα στη χώρα αφότου επαληθεύτηκε το πρώτο κρούσμα στη Νότια Κορέα, την 20ή Ιανουαρίου. Από τα νέα κρούσματα, τα 307 εντοπίστηκαν στην πόλη Ντέγκου (νοτιοανατολικά), σύμφωνα με τα KCDC.

Δεν καταγράφηκε πάντως κανείς νέος θάνατος, σύμφωνα με τα Κέντρα. Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας παρέμεινε έτσι στους 12.

Στο μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας αποφάσισαν να αναβάλλουν όλα τα κοινά γυμνάσια «μέχρι νεοτέρας διαταγής», ανακοινώθηκε από τα επιτελεία των δύο χωρών.

Επίσης, αεροσυνοδός της Korean Air που επαληθεύτηκε πως μολύνθηκε από τον κοροναϊό δούλεψε σε πτήσεις μεταξύ της Σεούλ και του Λος Άντζελες, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης της Νότιας Κορέας.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι το μέλος αυτό των πληρωμάτων καμπίνας της Korean Air είχε εργαστεί στην πτήση KE958 από το Ισραήλ προς την Ιντσόν τη 15η/16η Φεβρουαρίου. Ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης ήταν γκρουπ τουριστών από τη Νότια Κορέα μεταξύ των οποίων 31 άνθρωποι διαπιστώθηκε πως έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα σε ποιες άλλες πτήσεις είχε εργαστεί η υπάλληλος του νοτιοκορεατικού αερομεταφορέα.

Κίνα: 29 νέοι θάνατοι και 433 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη υπέκυψαν 29 ακόμη ασθενείς οι οποίοι είχαν μολυνθεί από τον κοροναϊό. Ο αριθμός αυτός είναι ο χαμηλότερος σε ημερήσια βάση εδώ και περίπου έναν μήνα. Ωστόσο, τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα αυξήθηκαν ελαφρά στην ηπειρωτική Κίνα, σε 433, από 406 την Τρίτη.

Το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν ανήλθε έτσι σε 2.744 στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Το σύνολο των κρουσμάτων είναι πλέον 78.497, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας.

Οι 29 θάνατοι που καταγράφηκαν είναι οι λιγότεροι από την 28η Ιανουαρίου, ενώ την Τρίτη είχαν καταγραφεί 52. Από τους νέους θανάτους και τα νέα κρούσματα, οι 26 και τα 409 αντίστοιχα καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της κρίσης. Οι άλλοι τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στο Πεκίνο, στις επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ και Χενάν.

Ο αριθμός των ασθενών που αποθεραπεύθηκαν ήταν 2.750 ως τα μεσάνυχτα. Συνολικά, 32.495 ασθενείς έχουν ανανήψει.

Μέτρα στις ΗΠΑ μετά το 15ο κρούσμα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι επιβεβαίωσαν ένα νέο κρούσμα – το 15ο – του κοροναϊού στην Καλιφόρνια, έναν άνθρωπο που δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό ούτε είχε έλθει σε επαφή με κάποιο πρόσωπο που να είναι γνωστό πως είχε μολυνθεί, περιστατικό χωρίς προηγούμενο στη χώρα. Το πώς προσβλήθηκε δεν είναι σαφές.

Στο πλαίσιο αυτό μέτρα λαμβάνουν και οι ΗΠΑ.  Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέθεσε στον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς τον συντονισμό της αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ στην επιδημία του COVID-19.

«Ορίζω τον Μάικ Πενς επικεφαλής» της αμερικανικής αντίδρασης στην επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες, είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρός του θα συνεργάζεται με «επαγγελματίες της υγείας» στο ζήτημα.

Ο Ρεπουμπλικάνος διαβεβαίωσε ότι ο κίνδυνος εξαιτίας της επιδημίας είναι – τουλάχιστον προς το παρόν – «πολύ χαμηλός» για τους Αμερικανούς. «Είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε και να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε καθώς η ασθένεια θα εξαπλώνεται, εάν εξαπλωθεί», πρόσθεσε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει