Ενημέρωση με ένα κλικ

Αμβούργο: Εκτός κοινοβουλίου οι Φιλελεύθεροι – Εντός το AfD

Την είσοδό του εξασφάλισε τελικά το ακροδεξιό «AfD»

Το κόμμα των Φιλελευθέρων έμεινε τελικά εκτός κοινοβουλίου στο Αμβούργο, καθώς, όπως ανακοινώθηκε επισήμως πριν από λίγο, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο 5% και περιορίστηκε στο 4,9% δηλαδή έμεινε έξω για μερικές δεκάδες ψήφους.

Απεναντίας, τη είσοδό του εξασφάλισε εν τέλει το ακροδεξιό AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), με 5,3% των ψήφων.

Η αρχική εντύπωση ότι το FDP είχε εξασφαλίσει έστω και οριακά την είσοδό του στο τοπικό Κοινοβούλιο οφειλόταν σε σφάλμα κατά την καταμέτρηση των ψήφων, με κάποιες ψήφους των Πρασίνων να καταμετρώνται ως ψήφοι των Φιλελευθέρων.

Οι Φιλελεύθεροι φαίνεται ότι τελικά «τιμωρήθηκαν» για την κρίση που προκλήθηκε στην Θουριγγία, όταν ο υποψήφιός τους, ο οποίος είχε λάβει μόλις 5%, εξελέγη πρωθυπουργός με τις ψήφους του Χριστιανoδημοκρατικού κόμματος και της ακροδεξιάς του AfD.

Η χριστιανοδημοκρατική CDU της καγκελάριου Ανγκέλα Μέρκελ, ήταν ο μεγάλος χαμένος των εκλογών στο Αμβούργο, καθώς το ποσοστό της περιορίζεται στο 11,2%.

Πρόκειται για τη χειρότερη εκλογική επίδοση στην ιστορία του κόμματος, με εξαίρεση ένα μονοψήφιο ποσοστό 9,1% σε τοπική εκλογική αναμέτρηση στη Βρέμη το 1951.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει