Ενημέρωση με ένα κλικ

Εκδήλωση μνήμης στην Αυστραλία για τους 25 νεκρούς των πυρκαγιών

Επίσημη δημόσια τελετή, σήμερα στο Σίδνεϊ, με την συμμετοχή οικογενειών, πυροσβεστών και πολιτικών στην μνήμη των 25 θυμάτων.

Επίσημη δημόσια τελετή, σήμερα στο Σίδνεϊ, με την συμμετοχή οικογενειών, πυροσβεστών και πολιτικών, με σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη των 25 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την πολιτεία της Αυστραλίας με το μεγαλύτερο πληθυσμό.

Οι πυρκαγιές, οι οποίες ξέσπασαν το Σεπτέμβριο και συνεχίστηκαν μέχρι τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτόν το μήνα, στοίχισαν τη ζωή συνολικά σε 33 ανθρώπους και σε ένα δισεκατομμύριο ζώα σε όλη τη χώρα, ενώ κατέστρεψαν 2.500 κατοικίες, καθώς και μια φυσική περιοχή, ίση με το μεγέθος της Νότιας Κορέας.

Οι πυρκαγιές έπληξαν περισσότερο την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Από τους 25 ανθρώπους που έχασαν εκεί τη ζωή τους, οι 19 ήταν πολίτες, τρεις ντόπιοι εθελοντές πυροσβέστες και τρεις αμερικανοί πυροσβέστες.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, σε διάβημα του, ευχαρίστησε αυτούς που έδωσαν μάχη εναντίον των πυρκαγιών και τίμησε αυτούς που σκοτώθηκαν, ενώ μίλησε για «παιδιά που φιλούν τα φέρετρα των πατέρων τους» και για «μητέρες που δε θα έπρεπε ποτέ να είχαν θάψει τα παιδιά τους».

Απευθυνόμενος στους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από αναμμένα κεριά, ο αυστραλός πρωθυπουργός μίλησε για «ένα καλοκαίρι που ο ουρανός έγινε μαύρος και τα ηλιοβασιλέματα ανήγγελλαν άλλη μια νύχτα τρόμου, που η φωτιά έφτασε στις παραλίες μας από τη βλάστηση που τις περιέβαλλε».

Ο Μόρισον είχε προκαλέσει την οργή των πολιτών για την άρνησή του να συνδέσει άμεσα τις πυρκαγιές με την κλιματική αλλαγή.

Ταυτόχρονα επικριτική υπήρξε και η στάση του απέναντι στην διαχείριση των πυρκαγιών, καθώς είχε υποχρεωθεί να ζητήσει συγγνώμη δημοσίως, επειδή κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών έφυγε για διακοπές στη Χαβάη.

Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως η Αυστραλία θα πραγματοποιήσει εκτεταμένη έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει