Ενημέρωση με ένα κλικ

Λεμεσός: Αγκυροβόλησε το αεροπλανοφόρο «Σάρλ Ντε Γκωλ»

Το Charles De Gaulle αναμένεται να επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

Ο Γάλλος υποναύαρχος Marc Aussedat, διοικητής της ναυτικής δύναμης «Task Force 473» εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη φιλοξενία στην Κύπρο, «η οποία ήταν πάντα εταίρος του γαλλικού ναυτικού».

Στο πλαίσιο φιλοξενίας ΜΜΕ στο αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», που ναυλοχεί από το πρωί στο λιμάνι Λεμεσού, ο υποναύαρχος Aussedat, ανέφερε πως η ναυτική δύναμη «Task Force 473» αποτελείται από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» και μια σειρά από υποστηρικτικά πλοία, τα οποία συμμετέχουν στην επιχείρηση «Inherent Resolve», κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Αν και πλέον δεν υφίσταται Ισλαμικό Κράτος, σημείωσε, υπάρχουν δραστηριότητες μαχητών του που η συμμαχία προσπαθεί να τερματίσει, ενώ ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως, μέχρι στιγμής, δεν χρειάστηκε η προσβολή στόχων από τα μαχητικά του αεροπλανοφόρου.

Η συμβολή μας στην επιχείρηση, είπε, επικεντρώνεται σε αναγνωριστικές πτήσεις για συλλογή πληροφοριών, σημειώνοντας παράλληλα ότι «τα αεροσκάφη μας είναι ετοιμοπόλεμα για να δείξουν την παρουσία τους από αέρος κι εάν υπάρχει ανάγκη από τη συμμαχία, μπορούσε να προχωρήσουμε σε προσβολή στόχων».

Εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην ξανά στην Κύπρο, την οποία ευχαρίστησε για τη συνεργασία, χαρακτηρίζοντας την ως έναν καλό εταίρο του γαλλικού ναυτικού.

Το Charles De Gaulle αναμένεται να επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει