Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Άγρια επίθεση Ουκρανών σε επαναπατρισμένους της Ουχάν!

Οι επαναπατρισθέντες μεταφέρθηκαν τελικά στο κέντρο υγείας

Άγριες μάχες με φωτιές και τραυματίες περιλάμβανε η «υποδοχή» των επαναπατρισμένων Ουκρανών πολιτών από την Ουχάν και όλα αυτά υπό τον φόβο του θανατηφόρου κορονοϊού, που ξεκίνησε στην συγκεκριμένη πόλη της Κίνας

Δεκάδες ήταν οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές που επιτέθηκαν στα έξι πούλμαν που μετέφεραν Ουκρανούς που επαναπατρίστηκαν από την Κίνα, λόγω του φόβου για την επιδημία του νέου κορονοϊού.

Όλα ξεκίνησαν, όπως ενημέρωσε η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU), όταν διέρρευσε ένα ψεύτικο e-mail στο οποίο αναφερόταν ότι όσοι μεταφέρονταν στο κέντρο υγείας στην πόλη Νόβι Σανζάρι, είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό!

Μάλιστα στο ψεύτικο e-mail αναφερόταν ότι εστάλη από το υπουργείο Υγείας.

Αξιωματούχοι της SBU έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκάνουν από ποιον εστάλη το εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα.

Οι διαδηλωτές, συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ενώ ορισμένοι πέταξαν πέτρες σε ένα από τα πούλμαν διαμαρτυρόμενοι που οι επαναπατρισθέντες θα φιλοξενούνταν στο κέντρο υγείας της πόλης τους και όχι στην πρωτεύουσα της χώρας.

Από τα επεισόδια δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες, ωστόσο, εννέα αστυνομικοί και ένας πολίτης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι από τις άγριες συγκρούσεις, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι επαναπατρισθέντες μεταφέρθηκαν τελικά στο κέντρο υγείας της περιοχής, όπου και θα τεθούν σε καραντίνα για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Εχθές 20 Φεβρουαρίου, έφτασαν στην Ουκρανία από την Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού, 45 Ουκρανοί και 27 ξένοι υπήκοοι, που θα επιστρέψουν με τη σειρά τους στις χώρες τους.

Δείτε το βίντεο με τα άγρια επεισόδια:

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει