Ενημέρωση με ένα κλικ

Έβο Μοράλες: Ακυρώθηκε η υποψηφιότητά του

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας ήταν υποψήφιος του κόμματός του, του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό

Ακυρώθηκε η υποψηφιότητα του σοσιαλιστή πρώην προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, για μια έδρα στη Γερουσία στις εκλογές της 3ης Μαΐου, από το ανώτατο εκλογοδικείο (Tribunal Supremo Electoral, TSE).

Η ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής της Βολιβίας αναφέρει ότι ο Μοράλες, που βρίσκεται εξόριστος στην Αργεντινή, δεν εκπληρώνει μια από τις προϋποθέσεις για να θεωρείται έγκυρη η υποψηφιότητά του, συγκεκριμένα να είναι «μόνιμος κάτοικος» της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας ήταν υποψήφιος του κόμματός του, του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS), για μια έδρα στην άνω Βουλή.

Ο Μοράλες, ο πρώτος αυτόχθονας που εξελέγη πρόεδρος της χώρας. εγκατέλειψε τη Βολιβία για το Μεξικό μετά το ακροδεξιό πραξικόπημα το Νοέμβριο του 2019.

Κατόπιν κατέφυγε στην Αργεντινή, που του προσέφερε πολιτικό άσυλο.

Έβο Μοράλες: «Πλήγμα για τη δημοκρατία»

Ο σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες χαρακτήρισε «πλήγμα για τη δημοκρατία» στη χώρα του την απόφαση της εκλογικής επιτροπής να ακυρώσει την υποψηφιότητά του για μια έδρα στη Γερουσία στις εκλογές της 3ης Μαΐου.

Όπως ανέφερε ο Μοράλες μέσω Twitter:

«Τα μέλη της εκλογικής επιτροπής γνωρίζουν ότι εκπληρώνω όλες τις προϋποθέσεις ώστε να είμαι υποψήφιος».

Σκοπός της απόφασης της εκλογικής επιτροπής, έκρινε ακόμη ο Έβο Μοράλες, είναι να υποστεί πλήγμα το Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό (MAS).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει