Ενημέρωση με ένα κλικ

Μακελειό στη Γερμανία: Γερμανός με ακροδεξιές απόψεις ο μακελάρης

11 νεκροί από το μακελειό

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε δύο μπαρ στο Χάναου της Έσσης στη Γερμανία με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και άλλοι έξι να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Bild”, ο δράστης της επίθεσης ονομάζεται Τομπίας Ρ. και έχει αφήσει μία επιστολή στην οποία εκφράζει ακροδεξιές απόψεις και ένα βίντεο στα οποία προαναγγέλλει τις πράξεις του.

Στην επιστολή του ο Τομπίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να εξοντωθούν κάποιοι άνθρωποι, η απέλαση των οποίων από τη Γερμανία δεν είναι πλέον εφικτή.

Η Bild δεν επικαλείται την πηγή των πληροφοριών που δημοσίευσε, ενώ η Αστυνομία προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει κάτι.

Νεκρός ο δράστης

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο σπίτι του δράστη βρέθηκε ένα ακόμα πτώμα, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά του.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως υπήρχαν και άλλοι δράστες», ανέφερε η γερμανική Αστυνομία μέσω Twitter ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο δήμαρχος της πόλης των 98.000 κατοίκων Κλάους Καμίνσκι δήλωσε συγκλονισμένος και τόνισε ότι η αποψινή νύχτα είναι «η χειρότερη που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί».

Παρότρυνε ωστόσο τους πολίτες του Χάναου να μην κάνουν αυθαίρετες εικασίες πριν εξιχνιαστεί η υπόθεση.

O δράστης της δολοφονικής επίθεσης φέρει το όνομα Tobias R. Πηγή: Bild

Ο ιστότοπος της Offenbach-Presse έκανε λόγο και για τρίτη επίθεση, μεταδίδοντας πως ακούστηκαν πυροβολισμοί και σε κεντρική πλατεία της πόλης, ωστόσο οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει