Ενημέρωση με ένα κλικ

Σλοβενία: Ένας νεκρός από την σαρωτική κακοκαιρία

Σε «κόκκινο συναγερμό» η χώρα

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη Σλοβενία με συνέπεια ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και προκαλώντας διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιφέρειες της χώρας, αλλά και κυκλοφοριακές συμφορήσεις στα αστικά κέντρα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που χτυπάει την Σλοβενία είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν ισχυροί, οδηγώντας την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να αναβαθμίσει το επίπεδο επικινδυνότητας των καιρικών φαινομένων σε «κόκκινο συναγερμό».

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, αυτοκίνητο που οδηγούσε άνδρας, καταπλακώθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους, στον οδικό άξονα Ντράβογκραντ – Μάριμπορ.

Το ανατολικό τμήμα της Σλοβενίας είναι αυτό που πλήττεται περισσότερο από τα έντονα καιριά φαινόμενα.

Δέντρα ξεριζώθηκαν και βρέθηκαν σε στέγες σπιτιών τις οποίες και κατέστρεψαν, κολώνες ηλεκτροδότησης έπεσαν σαν «χάρτινοι πύργοι» στο έδαφος , βυθίζοντας στο σκοτάδι πόλεις και χωριά.

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και οι αρχές κλήθηκαν να παρέμβουν σε εκατοντάδες περιστατικά απεγκλωβισμού και διάσωσης πολιτών το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 3.000 πολίτες να μένουν στο σκοτάδι.

Στο μεταξύ, οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν με ταχύτητα 70-100 χλμ ανά ώρα στα ανατολικά και βορειοανατολικά και από 70 έως 90 χλμ./ώρα σε άλλες περιοχές της χώρας, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα έχει αναβαθμιστεί σε «κόκκινο συναγερμό» στις βορειοανατολικές περιοχές της Σλοβενίας.

Οι πολίτες καλούνται να τηρήσουν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την προστασία τους και την προφύλαξη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει