Ενημέρωση με ένα κλικ

Ακάρ: Η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει παράνομα 16 νησιά

«Κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά προκλητικός με νέες δηλώσεις που έκανε, στην εφημερίδα «Hurriyet» αυτή τη φορά.

«Ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο. Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει τις συνθήκες» δήλωσε αρχικά ο Ακάρ στην «Hurriyet» και συνέχισε:

«Παράλληλα με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο ισχυρίζεται πως ο εναέριος της χώρος είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια».

«Περιμένουμε από την Ελλάδα που είναι και σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ να παραμείνει πιστή στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις συνθήκες που έχει υπογράψει. Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς» είπε.

Κλείνοντας, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας υπογράμμισε ότι «στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει