Ενημέρωση με ένα κλικ

Ιερουσαλήμ: Αυτοκίνητο τραυμάτισε πεζούς στρατιωτικούς

Τραυματίστηκαν 14 άνθρωποι - Ανάμεσά τους 12 στρατιωτικοί

Η αστυνομία της Ιερουσαλήμ διεξάγει έρευνες για «τρομοκρατική» ενέργεια μετά την επίθεση ενός οδηγού αυτοκινήτου σε πλήθος πεζών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους 12 στρατιωτικοί στους οποίους είχε δοθεί άδεια εξόδου πριν ορκιστούν.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ο οδηγός διέφυγε αφού έριξε το αυτοκίνητο πάνω στους πεζούς στην Οδό Δαυίδ Ρεμέζ, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, κοντά σε αραβικές συνοικίες της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Στον δρόμο αυτό λειτουργούν ένα θέατρο, εστιατόρια και μπαρ που μένουν ανοιχτά ως αργά το βράδυ.

Το κέντρο άμεσης βοήθειας MDA ανέφερε ότι ασθενοφόρο διακόμισε έναν τραυματία σε σοβαρή κατάσταση κι έναν ακόμη, η ζωή του οποίου δεν απειλείται, σε νοσοκομείο. Και οι δύο είναι 20 ετών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μετά το συμβάν, εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι «διενεργείται έρευνα για τρομοκρατική επίθεση» για πιθανή επίθεση Παλαιστινίου, ενώ λίγο αργότερα το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, χαιρέτισε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την «απάντηση» στο σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή.

«Η επιχείρηση της αντίστασης στο κέντρο της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ είναι μια χειροπιαστή απάντηση του λαού μας στο σχέδιο καταστροφής του Τραμπ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Χάζεμ Κάσεμ.

Πολλοί Παλαιστίνιοι, που βράζουν εδώ και καιρό, εξοργίστηκαν ακόμα περισσότερο μετά την αποκάλυψη του σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για την επίλυση του Μεσανατολικού την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.

Το σχέδιο, που μεταξύ άλλων προβλέπει την προσάρτηση εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και της Κοιλάδας του Ιορδάνη στο Ισραήλ, προκαλεί ενθουσιασμό σε ισραηλινούς πολιτικούς, απορρίπτεται όμως από την παλαιστινιακή ηγεσία.

Υπενθυμίζεται πως εχθές στη Χεβρόνα είχαμε το πρώτο θύμα μετά από το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ, ένα νεκρό 17χρονο Παλαιστίνιο από πυρά ισραηλινών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει