Ενημέρωση με ένα κλικ

Τουρκία: Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς από χιονοστιβάδες!

Διασώστες που έσπευσαν για βοήθεια μεταξύ των νεκρών

Άγνωστο παραμένει το ακριβές νούμερο των νεκρών και των τραυματιών που έχουν καταπλακωθεί από το χιόνι σε διαδοχικές χιονοστιβάδες που σκόρπισαν τον θάνατο στην Τουρκία.

Δεκάδες είναι μεταξύ των νεκρών οι διασώστες που είχαν σπεύσει στο σημείο προκειμένου να βρουν επιζώντες από μια άλλη χιονοστιβάδα.

Τα Μέσα της γειτονικής χώρας κάνουν λόγο για τουλάχιστον 28 άτομα που σκοτώθηκαν στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας από χιονοστιβάδα που επέπεσε στο σημείο όπου χθες είχε πέσει η πρώτη χιονοστιβάδα και όπου είχαν σπεύσει δεκάδες διασώστες αναζητώντας επιζώντες.

Εκτός από τους τουλάχιστον 28 νεκρούς, πάνω από 30 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαρετίν Κοτσά προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται αυτήν την στιγμή παγιδευμένοι κάτω από το χιόνι δεν είναι γνωστός.

Οι διασώστες είχαν αναπτυχθεί στο σημείο αναζητώντας επιζώντες έπειτα από την χθεσινή χιονοστιβάδα που έθαψε ένα μικρό λεωφορείο. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν από την πρώτη χιονοστιβάδα.

Στην συνέχεια, δεκάδες χωροφύλακες, πυροσβέστες και διασώστες που ανήκουν στην κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, μαζί με κατοίκους των γειτονικών χωριών, έσπευσαν στο σημείο της καταστροφής για να αναζητήσουν επιζώντες.

Οι έρευνες είχαν διακοπεί την νύκτα για λόγους ασφαλείας και επαναλήφθησαν το πρωί. Η δεύτερη χιονοστιβάδα χτύπησε το μεσημέρι.

Η καταστροφή σημειώθηκε στην περιοχή του Μαχτσεσαράι, στις ανατολικές παρυφές της Τουρκίας, με δύσκολη πρόσβαση και δριμείες κλιματικές συνθήκες τον χειμώνα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει