Ενημέρωση με ένα κλικ

Χονγκ Κονγκ: Συναγερμός για κοροναϊό σε κρουαζιερόπλοιο με 1.800 επιβαίνοντες

Τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα από το νέο κοροναϊό σε κρουαζιερόπλοιο στο Χονγκ Κονγκ

Συναγερμός σήμανε σε κρουαζιερόπλοιο στο Χονγκ Κονγκ μετά από ενημέρωση ότι τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα από το νέο κοροναϊό.

Ειδικότερα, κρουαζιερόπλοιο στο οποίο απαγορεύθηκε η είσοδος στο λιμάνι Καοσιούνγκ, στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν, αγκυροβόλησε την Τετάρτη στο Χονγκ Κονγκ, όπου οι αρχές θα υποβάλλουν σε ιατρικές εξετάσεις όλους τους επιβαίνοντες, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Cable TV.

Το πλοίο World Dream, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Dream Cruises, δεν επετράπη να ελλιμενιστεί στη νότια Ταϊβάν χθες Τρίτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Χονγκ Κονγκ τριάντα μέλη πληρώματος του πλοίου που έχει περίπου 1.800 επιβάτες είχαν εμφανίσει συμπτώματα μεταξύ των οποίων και πυρετό.

Συμπλήρωσε επίσης ότι το 90% των επιβατών είναι από το Χονγκ Κονγκ και ότι κανείς από τους επιβάτες δεν είχε έρθει σε επαφή με τρεις Κινέζους που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και οι οποίοι βρίσκονταν στο πλοίο το διάστημα 19-24 Ιανουαρίου.

  Τη Δευτέρα, το πλοίο είχε επισκεφθεί το λιμάνι Κιλούνγκ, στο βόρειο τμήμα της Ταϊβάν. Επετράπη σε κάποιους από τους επιβάτες να αποβιβαστούν, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές της νήσου. Πρόσθεσαν ότι δεν ήταν ενήμερες πως στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν άνθρωποι που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί από τον 2019-nCoV, σύμφωνα με ΜΜΕ της Ταϊβάν.

Οι αρχές της αυτόνομης κινεζικής περιοχής τόνισαν ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να αποβιβαστεί από το κρουαζιερόπλοιο World Dream χωρίς την άδεια τους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει