Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Έτοιμο σε 10 μέρες το νοσοκομείο της Ουχάν!

Δείτε τα βίντεο από το νοσοκομείο των 1000 κλινών που χτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ

Μπήκαν σήμερα, 4 Φεβρουαρίου, οι πρώτοι ασθενείς στο νοσοκομείο που φτιάχτηκε σε μόλις 10 μέρες, καθώς η Κίνα κατάφερε να φτιάξει από το μηδέν ένα νοσοκομείο 1.000 κλινών για να μπορέσει να φιλοξενήσει ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό!

Το νοσοκομείο με τα 1.000 κρεβάτια, κατασκευάστηκε σε 10 μέρες στην Ουχάν, την πόλη που βρίσκεται στο κέντρο του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού στην Κίνα και σήμερα, άρχισε να υποδέχεται ασθενείς από άλλα νοσοκομεία της πόλης που αντιμετωπίζουν μεγάλο συνωστισμό.

Από τις 24 Ιανουαρίου, η Κίνα έβαλε στοίχημα την ανέγερση αυτού του νοσοκομείου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με κάμερες να καλύπτουν σχεδόν συνέχεια την εργασία χιλιάδων εργατών με γερανούς και εκσκαφείς στο εργοτάξιο.

Το νοσοκομείο, το οποίο τέθηκε υπό τον έλεγχο του στρατού, ονομάστηκε «Χουοσεσάν» και είναι ένα από τα δύο νοσοκομεία που φτιάχνονται στη Γουχάν για να αμβλύνουν την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της πόλης λόγω της έξαρσης του κοροναϊού.

Το όνομα «Χουοσεσάν» σημαίνει «όρος του Θεού της Φωτιάς», ένας χαρακτήρας της ταοϊκής μυθολογίας που μπορεί να διώχνει τους ιούς και τις λοιμώξεις χτυπώντας το σώμα χάρη στην θερμότητα που απελευθερώνει.

Ένα δεύτερο νοσοκομείο ανεγείρεται τώρα στην Ουχάν, το οποίο θα ονομάζεται «Λεϊσενσάν» (σ.σ. όρος του Θεού του Κεραυνού) και το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς αργότερα αυτήν την εβδομάδα. Αυτό αναμένεται να έχει 1.600 κρεβάτια, δηλαδή 300 περισσότερα από αυτό που προβλεπόταν αρχικά.

Οι πρώτοι ασθενείς

Οι πρώτοι ασθενείς που έφτασαν στο νέο νοσοκομείο της Γουχάν ήταν μια ομάδα 50 ασθενών, που μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις των 34.000 τμ, που είναι ανάλογα εξοπλισμένες και διαθέτουν δίκτυο 5G, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Βίντεο του κινεζικού τηλεοπτικού δικτύου CCTV δείχνει τους ασθενείς να κατεβαίνουν από τα ασθενοφόρα και να κάθονται σε καροτσάκια ή να μεταφέρονται σε φορεία με τη βοήθεια ιατρικού προσωπικού που φοράει μπλε προστατευτικές στολές.

Το ξέσπασμα της ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός, που αποδείχθηκε πιο θανατηφόρο στην ηπειρωτική Κίνα από το SARS, έχει ήδη προκαλέσει 426 θανάτους στην χώρα (427 συνολικά), τους περισσότερους από τους οποίους στην επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.

Έτσι έχτισαν το νοσοκομείο θαύμα στη Ουχάν

Η ανέγερση του νέου νοσοκομείου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έγινε πραγματικότητα χάρη σε έναν στρατό από εργάτες που δούλευαν νυχθημερόν.

Αφού ίσιωσαν το έδαφος, έριξαν θεμέλια από τσιμέντο, πέρασαν τις υδραυλικές σωληνώσεις και τις ηλεκτρικές καλωδιώσεις, εγκατέστησαν χάρη σε προκατασκευασμένα υλικά περισσότερα από 400 δωμάτια, εξοπλισμένα με ιατρικά μηχανήματα και τουαλέτες.

Το νοσοκομείο τέθηκε την Κυριακή υπό την διοίκηση του στρατού. Εκεί εργάζεται μια στρατιωτική ιατρική ομάδα 1.400 ανθρώπων, ορισμένοι από τους οποίους μετείχαν στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του SARS και του Έμπολα.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει