Ενημέρωση με ένα κλικ

«Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία»

Ερντογάν: Οι εξελίξεις στη βορειοδυτική Συρία είναι δύσκολα διαχειρίσιμες

Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσαν τα όσα ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του με τον Ουκρανό πρόεδρο στο Κίεβο, όταν είπε πως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας. Επαναλαμβάνει την υποστήριξή της στην κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Εξάλλου, ο Ερντογάν τόνισε ότι οι εξελίξεις στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, είναι «δύσκολα διαχειρίσιμες», ενώ κάλεσε τη Ρωσία «να αναλάβει τις ευθύνες της» στην περιοχή αυτή, όπου πολλοί Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, που στηρίζεται από τη Μόσχα.

«Ελπίζουμε ότι ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του στο πλαίσιο των συμφωνιών της Αστάνα και του Σότσι (εκεχειρία στη Συρία, έχουν υπογραφεί από Ρωσία και Τουρκία) και ότι θα μπορέσουμε να εργαστούμε στο πλαίσιο αυτών των υποχρεώσεων».

Επιπλέον, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία ανταποδίδει για τις επιθέσεις αυτές, ενώ τόνισε στη Μόσχα «να κάνει στην άκρη».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει