Ενημέρωση με ένα κλικ

Κοροναϊός: Αναστέλλονται οι πτήσεις προς την Κίνα

Πακιστάν και Τουρκία αποφάσισαν την αναστολή των πτήσεων προς Κίνα

Αναστέλλονται άμεσα οι πτήσεις προς και από την Κίνα, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Πακιστάν, καθώς ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός έχει πλέον φθάσει τους 213 και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση έκτακτης για τη δημόσια υγεία παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

«Αναστέλλουμε τις πτήσεις προς την Κίνα ως τη 2α Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Άμπντουλ Σάταρ Χοχάρ τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, προσθέτοντας ότι η κατάσταση θα εξεταστεί εκ νέου την Κυριακή.

Απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις. Αρκετές αεροπορικές εταιρείες, όπως η British Airways, ανέστειλαν τις πτήσεις προς την Κίνα λόγω της επιδημίας.

Tο Ελ Σαλβαδόρ απαγορεύει την είσοδο στην επικράτεια ταξιδιωτών από την Κίνα

Οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ αναστέλλουν προσωρινά την είσοδο στην επικράτεια της χώρας της κεντρικής Αμερικής όλων των ταξιδιωτών από την Κίνα, μετά την ανακήρυξη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κατάστασης δημοσιονομικής εκτάκτου ανάγκης παγκοσμίου ενδιαφέροντος εξαιτίας του νέου κοροναϊού που προκαλεί επιδημία ιογενούς πνευμονίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε.

«Αναστείλαμε την είσοδο στη χώρα επιβατών προερχόμενων από την Κίνα. Ελπίζουμε πως θα είναι προσωρινό μέτρο», τόνισε ο Μπουκέλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Σαν Σαλβαδόρ.

Ο Μπουκέλε θύμισε ότι εξαιτίας της κατάστασης που προκαλεί η επιδημία, στο Σαλβαδόρ έχει τεθεί σε ισχύ προληπτικά υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι σαλβαδοριανές υγειονομικές αρχές έχουν εντείνει την επαγρύπνησή τους στα χερσαία σύνορα και στα αεροδρόμια. Έτσι, χρησιμοποιούν θερμικές κάμερες για να εντοπίζουν ανθρώπους που έχουν υψηλό πυρετό, ένα από τα συμπτώματα του ιού.

Ο Μπουκέλε υπογράμμισε ότι προς το παρόν οι αρχές του Σαλβαδόρ δεν έχουν καταγράψει κανένα επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από το κινεζικό υπουργείο Υγείας, 213 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα, σχεδόν 10.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί, ενώ άλλοι 102.000 τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση.

«Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να τεθεί σε καραντίνα οποιοδήποτε ύποπτο κρούσμα» αν παρουσιαστεί, δήλωσε ο Φρανσίσκο Αλάμπι, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας του Σαλβαδόρ. Η κυβέρνηση αποφάσισε να διατεθεί κονδύλι 8,6 εκατ. δολαρίων για την «αντιμετώπιση κάθε απρόοπτου» που μπορεί να προκαλέσει ο νέος κοροναϊός, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος Μπουκέλε σημείωσε εξάλλου ότι οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση περίπου πενήντα νέων Σαλβαδοριανών οι οποίοι σπουδάζουν σε κινεζικά πανεπιστήμια. Προς το παρόν, τα πράγματα «πάνε καλά» και δεν προβλέπεται εσπευσμένος επαναπατρισμός τους, διαβεβαίωσε.

Την ίδια στιγμή, και η Turkish Airlines αναστέλλει έως τις 9 Φεβρουαρίου τις πτήσεις της στην Κίνα, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας.

Ο Μπιλάλ Εκσί, διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines με ανάρτηση στο twitter, τόνισε πως οι πτήσεις προς τέσσερις προορισμούς στην Κίνα – Πεκίνο, Γκουανγκτσόου, Σανγκάη και Σιάν – αναστέλλονται έως τις 9 Φεβρουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι, αργά την Πέμπτη, ο ΠΟΥ αποφάσισε ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας.

Πολυάριθμες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν ανακοινώσει την αναστολή πτήσεων προς και από την Κίνα λόγω της επιδημίας του κινεζικού ιού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 213 ανθρώπους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει