Ενημέρωση με ένα κλικ

Αλάσκα: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακήρυξε νικητή τον Νταν Σάλιβαν πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση

Παρά το γεγονός ότι η Μέρι Πελτόλα διατηρεί προβάδισμα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει πως η εκλογική κούρσα για τη Γερουσία έχει τελειώσει.

Σε μία κίνηση που προκαλεί αίσθηση, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι η εκλογική αναμέτρηση για τη Γερουσία στην Αλάσκα «έχει τελειώσει» και πως νικητής είναι ο εκλεκτός του, γερουσιαστής Νταν Σάλιβαν. Η παρέμβαση αυτή έρχεται σε μια στιγμή όπου το επίσημο αποτέλεσμα παραμένει άγνωστο, καθώς η καταμέτρηση των ψήφων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με το 74% των ψηφοδελτίων καταμετρημένο, η Δημοκρατική υποψήφια Μέρι Πελτόλα προηγείται οριακά με ποσοστό 48,2% έναντι 47,9% του Νταν Σάλιβαν, διαφορά που αντιστοιχεί σε περίπου 600 ψήφους. Στο επίκεντρο της ρητορικής του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται και ο Ντάνιελ Τζ. Σάλιβαν, τον οποίο ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε ότι λειτούργησε ως «δόλωμα» για να αποσπάσει ψήφους, καλώντας μάλιστα το υπουργείο Δικαιοσύνης να διεξάγει έρευνα.

«Η κούρσα στην Αλάσκα ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Ο Νταν Σάλιβαν ΝΙΚΗΣΕ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του Truth Social, προσθέτοντας πως η ανακοίνωση του αποτελέσματος καθυστερεί αδικαιολόγητα. Η Αλάσκα είναι γνωστή για τους αργούς ρυθμούς ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων, καθώς το τοπικό σύστημα ψηφοφορίας κατά σειρά προτίμησης προβλέπει περιθώριο έως και 15 ημερών για την παραλαβή και καταμέτρηση των ψηφοδελτίων από το εξωτερικό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com