Ενημέρωση με ένα κλικ

Γερμανία: Νοσοκόμα κατηγορείται ότι χορήγησε μορφίνη σε πέντε πρόωρα νεογνά

Τα νεογνά παρουσίασαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα

Μια Γερμανίδα νοσοκόμα κατηγορείται ότι χορήγησε με σύριγγα μορφίνη σε πέντε νεογνά που είχαν γεννηθεί πρόωρα, τα οποία ευτυχώς επέζησαν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία και η γερμανική εισαγγελία.

«Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε εναντίον της νοσοκόμας για απόπειρα ανθρωποκτονίας», ανακοίνωσε ο Κρισόφ Λερ, εισαγγελέας της πόλης Ουλμ στη νότια Γερμανία όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η αστυνομία εντόπισε στο ντουλάπι της νοσοκόμας μία σύριγγα που περιείχε μητρικό γάλα και ίχνη μορφίνης.

Η νοσοκόμα χορήγησε την ένεση αυτή στα πέντε νεογνά, «ηλικίας μίας ημέρας με 5 εβδομάδων», τη νύκτα της 19ης προς την 20η Δεκεμβρίου, επεσήμανε ο Λερ.

Τα νεογνά παρουσίασαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όμως τελικά κατάφεραν να σωθούν χάρη στην επέμβαση των γιατρών.

Το νοσοκομείο αρχικά εκτίμησε ότι τα βρέφη είχαν παρουσιάσει κάποια μόλυνση, όμως οι εξετάσεις ούρων απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτό, σημείωσε ο Μπέρνχαρντ Βέμπερ, διοικητής της αστυνομίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αντίθετα από τις αναλύσεις που έγιναν εντοπίστηκαν στα νεογνά ίχνη μορφίνης, παρόλο που δύο από αυτά δεν προβλεπόταν να λάβουν την ουσία αυτή. Τότε το νοσοκομείο αποφάσισε να απευθυνθεί στην αστυνομία.

Η νοσοκόμα τέθηκε χθες Τετάρτη υπό κράτηση. Πιστεύεται ότι «ενήργησε σκοπίμως», εξήγησε ο εισαγγελέας, εκτιμώντας ότι γνώριζε πως τα νεογνά ενδέχεται να πεθάνουν από τη μορφίνη.

Η νεαρή γυναίκα αρνείται τις κατηγορίες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει