Ενημέρωση με ένα κλικ

Donald Trump: Θα έκανα ξανά τον πόλεμο με το Ιράν παρά το εκλογικό κόστος

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχεται ότι η σύγκρουση επηρέασε την ήττα των Ρεπουμπλικανών λόγω της αύξησης στις τιμές της βενζίνης, αλλά επιμένει στην ανάγκη αποτροπής του πυρηνικού εξοπλισμού της Τεχεράνης.

Ο Donald Trump παραδέχθηκε δημόσια ότι ο πόλεμος με το Ιράν συνέβαλε καθοριστικά στην ήττα των Ρεπουμπλικανών στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν μετανιώνει για τη στρατιωτική επίθεση εναντίον της Τεχεράνης, τονίζοντας ότι θα λάμβανε την ίδια ακριβώς απόφαση εάν βρισκόταν ξανά μπροστά στο ίδιο δίλημμα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από τον χώρο κατασκευής της νέας αίθουσας δεξιώσεων στον Λευκό Οίκο, ο Donald Trump αναγνώρισε ότι η σύγκρουση είχε βαρύ πολιτικό κόστος για το κόμμα του, κυρίως λόγω της αύξησης στις τιμές της βενζίνης που επηρέασε άμεσα τους πολίτες. Παράλληλα, συμφώνησε με την εκτίμηση του αντιπροέδρου J.D. Vance, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι ο πόλεμος λειτούργησε ως τροχοπέδη για την εκλογική πορεία των Ρεπουμπλικανών.

«Ήξερα ότι ο πόλεμος θα είχε αντίκτυπο στις εκλογές λόγω της προσωρινής αύξησης των τιμών των καυσίμων», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παρ’ όλα αυτά, έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα την εθνική ασφάλεια: «Είτε είχε αντίκτυπο είτε όχι, το Ιράν δεν μπορεί να αποκτήσει πυρηνικό όπλο».

Παρά την εκλογική αποτυχία, ο πρόεδρος υπερασπίστηκε σθεναρά τη στρατιωτική του στρατηγική, υπογραμμίζοντας πως η αποτροπή της Τεχεράνης αποτελεί μακροπρόθεσμη αναγκαιότητα. «Αν έπρεπε να το ξανακάνω, θα το έκανα, γιατί είναι η μόνη λύση», ανέφερε. Τέλος, αναφέρθηκε στα πλήγματα που δέχθηκαν οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, ισχυριζόμενος ότι το ναυτικό και η αεροπορία της χώρας έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή από τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com