Τενεσί: Η αποτυχημένη εκτέλεση της 50χρονης Κρίστα Πάικ και ο αβάσταχτος πόνος της
Η συγκλονιστική περιγραφή της 50χρονης για τις στιγμές που ξύπνησε στο νοσοκομείο μετά τη χορήγηση πεντοβαρβιτάλης στην αίθουσα εκτέλεσης της φυλακής Riverbend.
Η Κρίστα Πάικ έσπασε τη σιωπή της μετά την αποτυχημένη εκτέλεσή της στο Τενεσί, περιγράφοντας το μαρτύριο που βιώνει τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Στην 50χρονη χορηγήθηκαν δύο δόσεις πεντοβαρβιτάλης στις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, παρά τη διαδικασία, η ίδια συνέχισε να αναπνέει, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, από όπου αργότερα έλαβε εξιτήριο.
Αυτή τη στιγμή, η Κρίστα Πάικ παραμένει έγκλειστη στη φυλακή. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, αν και η κατάστασή της παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, καθώς μπορεί να περπατά και να αρθρώνει προτάσεις, η ίδια περιγράφει μια οδυνηρή πραγματικότητα. Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πριν από έναν μήνα, στις 30 Σεπτεμβρίου, μπήκα στην αίθουσα εκτέλεσης της ανδρικής φυλακής Riverbend έτοιμη να πεθάνω. Είχα συμφιλιωθεί με τη μοίρα μου».
Περιγράφοντας την εμπειρία της, η 50χρονη εξομολογείται: «Μερικές μέρες αργότερα ξύπνησα μόνη μου σε ένα νοσοκομείο, μπερδεμένη και πονώντας. Από εκείνη τη νύχτα δεν έχει περάσει ούτε μια στιγμή χωρίς να πονάω. Πονάει το σώμα μου, τα χέρια μου και ο λαιμός μου. Ακόμα δυσκολεύομαι να μιλήσω. Ο πόνος όμως δεν είναι μόνο σωματικός, αλλά διαπερνά το μυαλό και την ψυχή μου».