Ενημέρωση με ένα κλικ

Σαρδηνία: Διασώθηκε 31χρονος μετά από 26 ώρες εγκλωβισμού σε σπήλαιο

Ο Λούκα Ολμέτο ανασύρθηκε ζωντανός από το σπήλαιο Gorropeddu μετά από επιχείρηση των Αρχών που διήρκεσε περισσότερο από μία ημέρα.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 31χρονου Λούκα Ολμέτο, ο οποίος παρέμεινε παγιδευμένος για 26 ώρες σε σπήλαιο στη Σαρδηνία της Ιταλίας, μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε την Κυριακή 11/10. Ο εγκλωβισμός του 31χρονου προκάλεσε άμεση κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων, καθώς ο άνδρας βρισκόταν σε βάθος περίπου 10 μέτρων μέσα στο σπήλαιο Gorropeddu, στην κεντροανατολική Σαρδηνία, όταν η κατάρρευση βράχων απέκλεισε πλήρως την έξοδο.

Την ώρα του ατυχήματος, ο Λούκα Ολμέτο εξερευνούσε το σπήλαιο μαζί με τη σύντροφό του. Εκείνη, ευρισκόμενη λίγα μέτρα πιο πίσω, κατάφερε να αποφύγει την κατολίσθηση και βγήκε εγκαίρως στο φως, ειδοποιώντας άμεσα τις αρμόδιες Αρχές. Η επιχείρηση διάσωσης που ακολούθησε ήταν τιτάνια, με τα συνεργεία να εργάζονται αδιάκοπα για την απομάκρυνση των βράχων που είχαν φράξει το στενό πέρασμα.

Οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τον εγκλωβισμένο αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας του, ο 31χρονος διατηρούσε τις αισθήσεις του και επικοινωνούσε με τα συνεργεία διάσωσης. Σύμφωνα με το Rai News, ο άνδρας ανασύρθηκε με ασφάλεια στην επιφάνεια, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες ιατρικές φροντίδες, πριν μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση μπορείτε να δείτε στο https://x.com/vigilidelfuoco/status/2109682004052906246.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com