Ενημέρωση με ένα κλικ

Ριάντ: Συνελήφθησαν Αμερικανοί πολίτες επειδή ανήρτησαν φωτογραφίες από επιθέσεις στα social media

Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί τους κατοίκους της Σαουδικής Αραβίας για τις αυστηρές δικαστικές κυρώσεις σχετικά με τη δημοσιοποίηση οπτικού υλικού από πλήγματα.

Αμερικανοί πολίτες συνελήφθησαν στη Σαουδική Αραβία, καθώς εντοπίστηκαν να φωτογραφίζουν τις πρόσφατες επιθέσεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο King Khalid του Ριάντ και να αναρτούν το εν λόγω υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το περιστατικό επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή της η πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα, αν και δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των συλληφθέντων ούτε την τρέχουσα νομική τους κατάσταση.

Το φαινόμενο των συλλήψεων φαίνεται να έχει λάβει διαστάσεις, καθώς πολυάριθμοι αλλοδαποί κάτοικοι του βασιλείου έχουν καταγγείλει την κράτηση συγγενικών τους προσώπων για παρόμοιους λόγους. Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας διατηρούν μια αυστηρή στάση, προειδοποιώντας διαρκώς το κοινό ότι η κοινοποίηση μη εγκεκριμένων πληροφοριών —όπως φωτογραφίες ή βίντεο που απεικονίζουν πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή τις συνέπειες επιθέσεων— επισύρει σοβαρές δικαστικές κυρώσεις. Η αμερικανική πρεσβεία, μέσω της τοποθέτησής της, υπενθύμισε στους πολίτες της την ανάγκη συμμόρφωσης με τους τοπικούς κανονισμούς ασφαλείας, προκειμένου να αποφύγουν τις νομικές συνέπειες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com