Ενημέρωση με ένα κλικ

Σιναλόα: Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους ένας ανήλικος, μετά από αιματηρή σύγκρουση σε φυλακή

Τραγικός απολογισμός στη Μασατλάν με 16 τραυματίες, καθώς η βία από τις συγκρούσεις του καρτέλ Σιναλόα συνεχίζει να πλήττει την περιοχή.

Δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος επισκέπτης, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν την Πέμπτη (8/10) σε φυλακή της Μασατλάν, στην πολιτεία Σιναλόα του Μεξικού. Η αιματηρή σύγκρουση άφησε πίσω της και 16 τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν άμεσα για ιατρική περίθαλψη, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε προσωρινή αναστολή όλων των επισκεπτηρίων στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Σιναλόα, Σινουέ Τέγες, επιβεβαίωσε τον τραγικό απολογισμό μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, διευκρινίζοντας πως εννέα από τα θύματα ήταν κρατούμενοι και το δέκατο ήταν το παιδί που επισκεπτόταν τις φυλακές. Παρά την επίσημη ενημέρωση, παραμένουν ασαφή τα ακριβή αίτια που πυροδότησαν τη συμπλοκή, καθώς και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο ανήλικος.

Για την επιχείρηση αποκατάστασης της τάξης επιστρατεύτηκαν ισχυρές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εισήλθαν στο κτίριο εξοπλισμένες με τουφέκια εφόδου και προστατευτικές ασπίδες, ενώ στον εξωτερικό χώρο αναπτύχθηκαν θωρακισμένα οχήματα. Η εισαγγελία της πολιτείας έχει αναλάβει πλέον την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού.

Η κατάσταση στη Σιναλόα παραμένει έκρυθμη, καθώς η περιοχή μαστίζεται από τον παρατεταμένο πόλεμο μεταξύ αντίπαλων παρατάξεων του διαβόητου καρτέλ Σιναλόα. Από το 2024, η εσωτερική αυτή σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 1.000 άτομα, βυθίζοντας την περιοχή σε έναν φαύλο κύκλο εγκληματικής βίας. Έξω από τις φυλακές, συγγενείς των κρατουμένων παραμένουν συγκεντρωμένοι, αναμένοντας με αγωνία πληροφορίες για την τύχη των ανθρώπων τους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com