Εξανάγκασαν τουρίστρια σε άλμα 80 μέτρων στο Νταγκεστάν παρά τις κραυγές της
Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τη γυναίκα να ικετεύει τους εκπαιδευτές να μην τη ρίξουν στο κενό από τον γκρεμό στον ποταμό Σουλάκ.
Μια εφιαλτική εμπειρία έζησε μια τουρίστρια στη Ρωσία, καθώς αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει άλμα από ύψος 80 μέτρων παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις της να μην το κάνει. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε τουριστικό κέντρο στον ποταμό Σουλάκ, σε ορεινή περιοχή του Νταγκεστάν, όπου η γυναίκα συμμετείχε σε δραστηριότητα «pendulum jump», μια μορφή extreme sport με ειδικό εξοπλισμό.
Στο βίντεο που φέρνει στο φως η Daily Mail, η τουρίστρια εμφανίζεται δεμένη με ιμάντες και σε κατάσταση πανικού, ενώ ακούγεται να ικετεύει τους υπεύθυνους: «Σας παρακαλώ, μην με πετάξετε έτσι! Όχι, μην το κάνετε!». Παρά τις προσπάθειές της να απομακρυνθεί από την άκρη του γκρεμού, οι εκπαιδευτές την ανάγκασαν να προχωρήσει στην πτώση. Στη σκηνή εμπλέκεται και ο σύζυγός της, Γέγκορ, ο οποίος κατέγραφε το περιστατικό με το κινητό του, φαινομενικά διασκεδάζοντας με την κατάσταση, ενώ η σύζυγός του φώναζε απεγνωσμένα το όνομά του για βοήθεια.
Ένας εκ των υπευθύνων φέρεται μάλιστα να κλώτσησε τα πόδια της γυναίκας για να την τοποθετήσει στη σωστή θέση πριν από την πτώση. Παρόλο που η γυναίκα επέζησε, το περιστατικό προκάλεσε οργή, ειδικά όταν, κατά την επιστροφή της στην πλατφόρμα, ένας εργαζόμενος την προκάλεσε ρωτώντας αν θέλει να κάνει άλλη μία προσπάθεια, με εκείνη να απαντά έντρομη και εξοργισμένη. Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή έχει πλέον ξεκινήσει επίσημη έρευνα για την ασφάλεια της εν λόγω ατραξιόν, εξετάζοντας και άλλες παρόμοιες καταγγελίες επισκεπτών.
