Ενημέρωση με ένα κλικ

Συνελήφθη ο δράστης της φονικής επίθεσης κατά εποίκου στη Δυτική Όχθη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε ότι κανένας τρομοκράτης δεν θα μείνει ατιμώρητος, λίγο πριν από την έναρξη του Γιομ Κιπούρ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Ισραηλινού εποίκου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο κοντά στη Ραμάλα, όπου ο δράστης είχε διακομιστεί τραυματισμένος από πυρά στρατιώτη κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Η επίθεση σημειώθηκε στον εβραϊκό οικισμό Νεβέ Τζουφ, κοντά στη Ραμάλα, λίγο πριν από την έναρξη του Γιομ Κιπούρ, της σημαντικότερης θρησκευτικής γιορτής του ιουδαϊσμού. Ο 30χρονος έποικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Beilinson στην Πετάχ Τίκβα, όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, καταδικάζοντας το γεγονός, έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να εντείνουν τη δράση τους στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «κανένας τρομοκράτης δεν θα μείνει ατιμώρητος» και ότι οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν για τις πράξεις τους στη Γάζα, τον Λίβανο και την Ιουδαία-Σαμάρεια.

Παράλληλα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ένα δεύτερο περιστατικό στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Τζενίν, όπου ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να εξαπολύσει επίθεση με αυτοκίνητο εναντίον στρατιωτικών δυνάμεων. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, τόνισε ότι η τρομοκρατία δεν πρόκειται να λυγίσει τη χώρα, παρά το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην περιοχή.

Η ένταση στην περιοχή παραμένει στα ύψη, ειδικότερα μετά τις 7 Οκτωβρίου 2023, με τη βία να κλιμακώνεται καθημερινά. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει το AFP, από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 1.109 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από δράση στρατιωτών ή εποίκων, ενώ αντίστοιχα 48 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις ή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com