Νέα κόντρα Τσαρλς Σπένσερ και βασιλιά Καρόλου: «Εκπληκτικά προκλητική η στάση του Παλατιού»
Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα επιμένει στις αποκαλύψεις του για την κηδεία της και το «χτύπημα κάτω από τη ζώνη» του Μπάκιγχαμ.
Μια νέα, έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στους κόλπους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, με πρωταγωνιστή τον Τσαρλς Σπένσερ. Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα κατηγορεί ευθέως τον βασιλιά Κάρολο ότι επιχείρησε να αμφισβητήσει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που ακολούθησαν το τραγικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997.
Μέσα από το νέο του βιβλίο «Swan Song: Diana, My Sister», ο κόμης Σπένσερ ανασύρει επώδυνες μνήμες, εστιάζοντας στις δύσκολες στιγμές μετά τον χαμό της αδελφής του. Το επίκεντρο της διαμάχης αφορά μια συνομιλία με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο σχετικά με την παρουσία των νεαρών Γουίλιαμ και Χάρι στην κηδεία. Ο Σπένσερ υποστηρίζει πως ο Κάρολος τού είπε χαρακτηριστικά: «Θα την ξεχάσουμε σύντομα» – μια φράση που, όπως δηλώνει ο ίδιος, τον συγκλόνισε και τον προσέβαλε βαθιά.
Ο Τσαρλς Σπένσερ χαρακτήρισε την αντίδραση του Μπάκιγχαμ «εκπληκτικά προκλητική» και «χτύπημα κάτω από τη ζώνη», τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα επίπονο να βλέπει τον βασιλιά να προσπαθεί να τον κάνει να αμφιβάλλει για τη δική του πραγματικότητα.
Από την πλευρά του, το Παλάτι προχώρησε σε μια σπάνια δημόσια τοποθέτηση, αφήνοντας αιχμές για τη μνήμη του Σπένσερ: «Η αδελφική θλίψη μπορεί να θολώσει τη λογική και να χρωματίσει τη μνήμη με τρόπους που οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν». Ο κόμης απέρριψε κατηγορηματικά τους υπαινιγμούς, επιμένοντας πως λέει την αλήθεια και πως είχε μοιραστεί τις λεπτομέρειες της συνομιλίας με οικείους του αμέσως μετά το συμβάν.
Στο βιβλίο του, ο Σπένσερ εκφράζει επίσης την έντονη ανησυχία του για τον τότε 12χρονο Χάρι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από το Λονδίνο προς το κτήμα Άλθορπ, υπογραμμίζοντας ότι ο πρίγκιπας στερήθηκε τη μητρική φροντίδα σε μια στιγμή που την είχε περισσότερο ανάγκη από ποτέ.
