Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, γι’ αυτό και μαχόμαστε σήμερα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο, συνδέοντας την επέτειο με τις τρέχουσες γεωπολιτικές προκλήσεις.
Σε μια φορτισμένη ομιλία στο Πεντάγωνο, ο Ντόναλντ Τραμπ τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από την ημέρα που συγκλόνισε τις Ηνωμένες Πολιτείες και ολόκληρο τον κόσμο. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τις επιθέσεις ως μια «στιγμή φρικτού κακού», τονίζοντας ωστόσο ότι η τραγωδία αυτή δοκίμασε και τελικά ενίσχυσε την ενότητα του αμερικανικού έθνους.
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο μαχόμαστε σήμερα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Μόνο η νίκη μπορεί να υπάρξει», δήλωσε χαρακτηριστικά, ανανεώνοντας τον ιερό όρκο που δόθηκε πριν από 25 χρόνια. Ο κ. Τραμπ εξήρε τον ηρωισμό των πυροσβεστών, των αστυνομικών, αλλά και των απλών πολιτών που έσπευσαν να βοηθήσουν αγνώστους μέσα στα φλεγόμενα κτίρια, αντιπαραβάλλοντάς τους με τη δράση των τρομοκρατών.
Κατά την ομιλία του, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σύγχρονες γεωπολιτικές προκλήσεις, στρέφοντας τα βλέμματα προς το Ιράν. Χαρακτήρισε την Τεχεράνη ως τον «υπ’ αριθμόν ένα κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας στον κόσμο» και διεμήνυσε για ακόμα μία φορά ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα.
