Ενημέρωση με ένα κλικ

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του Ράτκο Μλάντιτς στο Βελιγράδι παρά τις διεθνείς αντιδράσεις

Παρουσία χιλιάδων πολιτών και αξιωματούχων τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του καταδικασμένου για εγκλήματα πολέμου, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Με στρατιωτικές τιμές και παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι η κηδεία του Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος είχε καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου. Στην τελετή έδωσε το «παρών» η πολιτική ηγεσία της Republika Srpska της Βοσνίας, ενώ χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής, παρά τις έντονες προειδοποιήσεις που είχαν εκδώσει προηγουμένως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ναό του Αγίου Λουκά, χοροστατούντος του Πατριάρχη των Σέρβων, Πορφυρίου. Μετά την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής, η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο, το οποίο απέχει περίπου 4,5 χιλιόμετρα από τον ναό. Χιλιάδες κόσμου ακολούθησαν πεζή τη νεκρώσιμη πομπή έως τον χώρο της ταφής. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μέρος των συγκεντρωμένων χειροκροτούσε φωνάζοντας «Ήρωας, ήρωας!», ενώ άγημα του σερβικού στρατού απέδωσε τιμές ρίχνοντας τρεις τιμητικές βολές στον αέρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com