Συνέλαβαν τον Μπέρνι Έκλεστοουν στην Πορτογαλία για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου
Ο 95χρονος πρώην ισχυρός άνδρας της Formula 1 εντοπίστηκε με όπλο σε έλεγχο στο αεροδρόμιο Tires, κοντά στη Λισαβόνα.
Νέα περιπέτεια με τις Αρχές αντιμετωπίζει ο Μπέρνι Έκλεστοουν, καθώς ο 95χρονος Βρετανός επιχειρηματίας και πρώην ισχυρός άνδρας της Formula 1 συνελήφθη στην Πορτογαλία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Tires, στο Κασκάις κοντά στη Λισαβόνα, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας στις αποσκευές του, εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο.
Ο Έκλεστοουν, ο οποίος αφίχθη στο αεροδρόμιο με ιδιωτικό τζετ, βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο παρόμοιου περιστατικού. Αν και η Διεύθυνση Αεροδρομίων της Αστυνομίας Δημόσιας Ασφάλειας της Πορτογαλίας (PSP) δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση, η είδηση έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια που ο πρώην επικεφαλής του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλητισμού εμπλέκεται σε παρόμοια υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι το 2022, ο Μπέρνι Έκλεστοουν είχε συλληφθεί στη Βραζιλία, στο αεροδρόμιο της Καμπίνας, όταν βρέθηκε στην κατοχή του ένα πιστόλι LW Seecamp .32, το οποίο όπως ισχυρίστηκε τότε, δεν γνώριζε ότι βρισκόταν στις αποσκευές του. Τότε, είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης, χαρακτηρίζοντας το συμβάν «ασήμαντο». Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο αν οι πορτογαλικές Αρχές θα προχωρήσουν σε απαγγελία κατηγοριών ή αν ο επιχειρηματίας θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστή.
