Εγκλωβίστηκαν 27 άτομα σε ύψος 15 μέτρων σε τρενάκι θεματικού πάρκου στη Βρετανία
Επιχείρηση απεγκλωβισμού με τη χρήση ειδικών μέσων στο Pleasurewood Hills, έπειτα από μηχανική βλάβη που ακινητοποίησε το Wipeout.
Στιγμές αγωνίας έζησαν 27 άνθρωποι σε θεματικό πάρκο στο Σάφολκ της Βρετανίας, καθώς παρέμειναν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από δύο ώρες σε ύψος 15 μέτρων, μετά από βλάβη στο τρενάκι Wipeout. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 13:30 της Δευτέρας στο Pleasurewood Hills, στο Λόουεστοφτ, θέτοντας σε άμεση κινητοποίηση την Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Σάφολκ, καθώς ανάμεσα στους επιβάτες υπήρχαν και παιδιά.
Τα βαγόνια ακινητοποιήθηκαν πάνω στη διαδρομή, με τους επιβάτες να παραμένουν εκτεθειμένοι σε μεγάλο ύψος μέχρι την ολοκλήρωση της διάσωσης. Αν και οι επιβαίνοντες δεν βρίσκονταν σε ανάποδη θέση, η παραμονή τους στην κατασκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα δημιούργησε συνθήκες έντασης. Πληρώματα από τρεις πυροσβεστικούς σταθμούς προσέγγισαν το σημείο και, χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν με ασφάλεια όλους τους επιβάτες στις 16:05.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, χρησιμοποιήθηκαν εναέρια σκάλα και ανυψωτική πλατφόρμα τύπου ψαλιδιού, ενώ ευτυχώς δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός. Το Wipeout είχε υποβληθεί σε ανακαίνιση ύψους 1 εκατ. λιρών κατά την περίοδο 2024/25, με παρεμβάσεις που αφορούσαν μεταξύ άλλων το σύστημα ασφαλείας. Σημειώνεται πως δεν πρόκειται για το πρώτο πρόβλημα του συγκεκριμένου τρένου, καθώς ανάλογο περιστατικό με απεγκλωβισμό επιβατών είχε σημειωθεί και το 2017 λόγω έντονων βροχοπτώσεων.