Τρεις νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στην Αλ-Καράρα της Λωρίδας της Γάζας
Νέα τραγωδία με μέλη της ίδιας οικογένειας σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου.
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω μιας συνεχιζόμενης κλιμάκωσης που θέτει σε κίνδυνο τις διεθνείς προσπάθειες για ειρήνη. Η Πολιτική Προστασία, ο οργανισμός άμεσης βοήθειας που λειτουργεί υπό την ομπρέλα της Χαμάς, επιβεβαίωσε τον εντοπισμό των σορών στην περιοχή Αλ-Καράρα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.
Σύμφωνα με το νοσοκομείο Νάσερ στην πόλη Χαν Γιουνίς, τα τρία θύματα ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, ηλικίας 42, 42 και 28 ετών. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός περιορίστηκε να δηλώσει ότι διερευνά τις αναφορές για την επίθεση, ενώ σε παλαιότερες τοποθετήσεις του είχε υποστηρίξει πως οι επιχειρήσεις του στοχεύουν μέλη της Χαμάς. Το νέο αυτό χτύπημα έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχες επιθέσεις της προηγούμενης ημέρας, που επίσης είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων.
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει έκρυθμη, καθώς ο Νικολάι Μλαντένοφ, ανώτατος εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ειρήνης που συστάθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του. Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Μλαντένοφ υπογράμμισε ότι η χρήση βίας που δεν αποτελεί άμεση απάντηση σε κίνδυνο υπονομεύει τη συνολική διαδικασία.
Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις παραμένει αξεπέραστο, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να επιμένει στον «πραγματικό» αφοπλισμό της Χαμάς ως απαράβατο όρο για την απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων. Παρά το γεγονός ότι η Χαμάς φέρεται να έχει αποδεχθεί τον τελευταίο οδικό χάρτη, ο Μλαντένοφ επεσήμανε ότι το παλαιστινιακό κίνημα δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις του, με το Ισραήλ να έχει απορρίψει το αμερικανικό σχέδιο ήδη από τις αρχές Αυγούστου.