Νεπάλ: Αγώνας δρόμου για τον απεγκλωβισμό 100 εργατών από σήραγγα μετά την κατολίσθηση
Τουλάχιστον 472 νεκροί και πάνω από 1.400 αγνοούμενοι ο τραγικός απολογισμός στα σύνορα με την Κίνα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μια δραματική επιχείρηση διάσωσης στο Νεπάλ, με τα σωστικά συνεργεία να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό πάνω από εκατό εργατών. Οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε υπόγεια σήραγγα στο εργοτάξιο του υδροηλεκτρικού φράγματος Τρισούλι, μετά την καταστροφική κατολίσθηση και την πλημμύρα που έπληξε την περιοχή στα σύνορα με την Κίνα την περασμένη Τετάρτη.
Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, Ράτζα Ραμ Μπάσνετ, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Αν και οι αρχές κατάφεραν να απεγκλωβίσουν με ασφάλεια 350 εργαζόμενους και κατοίκους, εκτιμάται ότι εκατό άτομα εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένα μέσα στη σήραγγα.
Η φυσική καταστροφή, που σάρωσε το βόρειο Νεπάλ, έχει προκαλέσει ανείπωτο πόνο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αστυνομίας, ο αριθμός των νεκρών στο Νεπάλ ανέρχεται πλέον σε 469. Αν προστεθούν οι τρεις νεκροί που επιβεβαίωσαν οι κινεζικές αρχές στο Θιβέτ, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων φτάνει τους 472. Παράλληλα, οι αρχές αναζητούν περισσότερους από 1.400 αγνοούμενους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και εκατοντάδες ξένοι τουρίστες.