Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Τζόρτζια Μελόνι για τον Donald Trump: «Πίστευα ότι η σχέση μας θα ήταν πιο εύκολη»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός μιλά για τις προκλήσεις στη συνεργασία με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και αναλύει τη διαδρομή της στην εξουσία.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στους New York Times, η Τζόρτζια Μελόνι παραδέχεται πως οι προσδοκίες της για μια απρόσκοπτη συνεργασία με τον Donald Trump δεν επιβεβαιώθηκαν. Παρά τις σαφείς συγκλίσεις τους σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η διαχείριση της μετανάστευσης και η κριτική απέναντι στη woke κουλτούρα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «τα πράγματα πήγαν διαφορετικά».

Ωστόσο, η Μελόνι υπογραμμίζει πως η στρατηγική της για την Ιταλία δεν επηρεάζεται από προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες. «Δεν αποφασίζω την εθνική στρατηγική βάσει των προσωπικών μου σχέσεων. Η ενότητα της Δύσης παραμένει για εμένα ζήτημα βασικής σημασίας», τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενη στη δική της πολιτική στάση, υποστήριξε ότι ο αυστηρός προσωπικός της κώδικας δεοντολογίας —να μη λέει ποτέ κάτι που δεν πιστεύει— ήταν το «κλειδί» για τη σταθερότητά της, επιτρέποντάς της να παραμείνει στο τιμόνι της χώρας για σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα σχόλιά της σχετικά με την εικοσαετή φασιστική δικτατορία στην Ιταλία, την οποία χαρακτήρισε «σαφώς πολύπλοκη περίοδο», αποφεύγοντας τον μονοδιάστατο χαρακτηρισμό. Κλείνοντας, η Μελόνι αποτίμησε την άνοδό της στην εξουσία κατά τις βουλευτικές εκλογές του 2022, αποδίδοντας την επιτυχία της στο γεγονός ότι επέλεξε να ταχθεί με την «πιο άβολη πλευρά της ιστορίας» και να κινηθεί κόντρα στο ρεύμα, ισχυριζόμενη ότι βρέθηκε στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com