Ενημέρωση με ένα κλικ

Μαύρη Θάλασσα: Πλήγμα από βλήμα σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο και διάσωση των 21 ναυτικών

Σοβαρό περιστατικό με το πλοίο ANNA S ανοικτά του Νοβοροσίσκ, ενώ χτυπήθηκε και το σκάφος που περισυνέλεξε το πλήρωμα.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ναυτιλία μετά το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Μαύρη Θάλασσα. Το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «ANNA S», το οποίο φέρει σημαία Λιβερίας και ανήκει στην εταιρεία Neptune Tradebulk Inc. –συμφερόντων των αδελφών Δημήτρη και Γιώργου Στεφάνου–, δέχθηκε πλήγμα από βλήμα ενώ έπλεε σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων ανοικτά του Νοβοροσίσκ.

Από την έκρηξη που ακολούθησε προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο σκάφος, καθιστώντας την κατάστασή του κρίσιμη. Το πλοίο, το οποίο ήταν κενό φορτίου και κατευθυνόταν προς το Νοβοροσίσκ για παραλαβή σιτηρών, είχε πλήρωμα 21 ατόμων, αποτελούμενο από 20 Φιλιππινέζους ναυτικούς και έναν Ρουμάνο πλοίαρχο. Ευτυχώς, όλοι οι ναυτικοί πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο πλοίο και περισυνελέγησαν από το εμπορικό πλοίο «Elina B».

Ωστόσο, η κατάσταση περιπλέχθηκε περαιτέρω, καθώς περίπου πέντε ώρες μετά τη διάσωση, το ίδιο το «Elina B» δέχθηκε και αυτό πλήγμα. Παρά την επίθεση, το πλοίο παραμένει αξιόπλοο και συνεχίζει την πορεία του προς λιμάνι της Τουρκίας με ταχύτητα 9,5 κόμβων. Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει τους αυξανόμενους κινδύνους για την εμπορική ναυτιλία στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς η επέκταση των πολεμικών επιχειρήσεων κοντά σε ζωτικής σημασίας ρωσικούς κόμβους εξαγωγής σιτηρών και ενεργειακών προϊόντων απειλεί άμεσα την ασφάλεια των πληρωμάτων και των εμπορικών δρομολογίων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com