Στο διαδίκτυο διέρρευσαν οι προσωπικοί αριθμοί κινητών τριών Βρετανών υπουργών
Ανάμεσα στα πρόσωπα που εκτέθηκαν βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας, σε ένα περιστατικό που αναδεικνύει κενά ασφαλείας στις επικοινωνίες της βρετανικής κυβέρνησης.
Σε μια σοβαρή αποκάλυψη που προκαλεί ερωτήματα για την ασφάλεια των επικοινωνιών στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, το Politico εντόπισε δημοσιευμένους στο Διαδίκτυο τους προσωπικούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων τριών υπουργών. Πρόκειται για τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Δικαιοσύνης Άλεξ Νόρις και τον υπουργό Βόρειας Ιρλανδίας Κρις Μπράιαντ.
Η έρευνα του Politico, η οποία βασίστηκε σε έλεγχο καταλόγων του Υπουργικού Συμβουλίου, επιβεβαίωσε ότι οι συγκεκριμένοι αριθμοί ήταν δημόσια προσβάσιμοι. Μετά την ανάδειξη του θέματος, οι αρμόδιοι προχώρησαν άμεσα στη διαγραφή των δεδομένων. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη περίπτωση του Άντι Μπέρναμ, ο οποίος έπεσε θύμα απάτης μέσω SMS όταν άγνωστος, παριστάνοντας τη Σούζι Γουάιλς –προσωπάρχη του Λευκού Οίκου– προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του. Ο Μπέρναμ αντελήφθη την απόπειρα απάτης και διέκοψε τη συνομιλία, με την Ντάουνινγκ Στριτ να δηλώνει πως ανταλλάχθηκαν μόνο «λίγα μηνύματα που δεν είχαν σημασία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βρετανοί υπουργοί διαθέτουν ειδικές, ασφαλείς συσκευές για την άσκηση των καθηκόντων τους, τις οποίες υποχρεούνται να χρησιμοποιούν για επίσημες επικοινωνίες, ειδικά σε καίρια πόστα όπως το υπουργείο Άμυνας, ώστε να αποφεύγονται κίνδυνοι διαρροής ευαίσθητων δεδομένων.