Ενημέρωση με ένα κλικ

Ολλανδία: 210 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη από πυρκαγιά κοντά στο Οόστρουμ

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή ελικοπτέρων Chinook, ενώ εκκενώθηκε κατασκήνωση της περιοχής.

Πύρινος εφιάλτης ξέσπασε σήμερα σε προστατευόμενο δρυμό της νοτιοανατολικής Ολλανδίας, με τις φλόγες να καταστρέφουν στο πέρασμά τους 210 στρέμματα δασικής έκτασης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι κοντά στο χωριό Οόστρουμ, στην επαρχία Λιμβουργία, κινητοποιώντας άμεσα τις αρχές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν ολονύχτια μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς, έχοντας στο πλευρό τους την καθοριστική συνδρομή τριών στρατιωτικών ελικοπτέρων Chinook. Ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση παρακείμενης κατασκήνωσης, ενώ τα σιδηροδρομικά δρομολόγια που διέρχονται από την περιοχή έχουν ανασταλεί έως τις 11 το βράδυ.

«Λόγω της έντονης ξηρασίας, η φωτιά μπορεί να εξαπλωθεί ταχύτατα σε προστατευόμενες φυσικές περιοχές», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι τοπικές αρχές στην ιστοσελίδα τους, χωρίς ωστόσο να έχουν προσδιορίσει ακόμα τα ακριβή αίτια της καταστροφής.

Το συμβάν έρχεται να προστεθεί στο κλίμα γενικευμένης ανησυχίας που επικρατεί στην Ευρώπη, η οποία πλήττεται από ιστορικό κύμα καύσωνα και παρατεταμένη ξηρασία. Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσίευσε στις 23 Ιουλίου η επιστημονική ομάδα World Weather Attribution, η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει επιταχύνει την απώλεια υγρασίας στο έδαφος και τις υδάτινες οδούς, εκτοξεύοντας τον κίνδυνο για καταστροφικές δασικές πυρκαγιές σε ολόκληρη την ήπειρο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com