Ενημέρωση με ένα κλικ

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Μαδρίτη: 10.000 κάτοικοι εκκένωσαν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών

Η ισπανική κυβέρνηση επιστρατεύει τον στρατό για να θέσει υπό έλεγχο τις ανεξέλεγκτες φλόγες που απειλούν την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας και την Άβιλα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εθνικού ενδιαφέροντος κήρυξε η ισπανική κυβέρνηση την περιφέρεια της Μαδρίτης και την επαρχία Άβιλα, έπειτα από την ανεξέλεγκτη εξάπλωση των πυρκαγιών που δοκιμάζουν την περιοχή. Το μέτρο, το οποίο ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να κινητοποιήσει άμεσα επιπλέον πόρους και προσωπικό, αναθέτοντας τον συντονισμό της κρίσης στη στρατιωτική μονάδα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (UME).

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, με περίπου 10.000 ανθρώπους να έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Μαδρίτη για λόγους ασφαλείας. Νωρίτερα την Πέμπτη, οι 3.500 κάτοικοι δήμου που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα δυτικά της Μαδρίτης απομακρύνθηκαν προληπτικά λόγω της εξάπλωσης δασικής πυρκαγιάς. Παράλληλα, μέσω της πλατφόρμας X, οι αρχές απέστειλαν κατεπείγουσες ειδοποιήσεις στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων στην Αλντέα ντελ Φρέσνο, δίνοντας εντολή για άμεση εκκένωση της περιοχής, καθώς οι φλόγες μαίνονται εκτός ελέγχου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com