Ενημέρωση με ένα κλικ

Επένδυση 27 δισ. ευρώ από το ΝΑΤΟ για τον εκσυγχρονισμό των καυσίμων στην Ευρώπη

Οι 32 σύμμαχοι εγκρίνουν ένα γιγαντιαίο σχέδιο 25ετούς διάρκειας για την ενεργειακή θωράκιση των στρατιωτικών δυνάμεων της Συμμαχίας.

Σε μια κίνηση στρατηγικής σημασίας για την ενεργειακή επάρκεια της Συμμαχίας, οι χώρες του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια επένδυση 27 δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών αποθήκευσης και μεταφοράς καυσίμων στην Ευρώπη. Το φιλόδοξο σχέδιο, που αφορά την αναβάθμιση και επέκταση των απαραίτητων δικτύων για τον εφοδιασμό των στρατιωτικών δυνάμεων, έλαβε το πράσινο φως από τους μόνιμους αντιπροσώπους των 32 κρατών-μελών κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Συμμαχίας, η επένδυση θα διοχετευτεί στην κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, με έμφαση στους πετρελαιαγωγούς, διασφαλίζοντας ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα διαθέτουν τους απαιτούμενους ενεργειακούς πόρους ώστε να παραμένουν ετοιμοπόλεμες ανά πάσα στιγμή. Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Νικούσορ Νταν, υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας, χαρακτηρίζοντάς την «ζωτικής σημασίας» για την ασφάλεια της ανατολικής πτέρυγας, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής λόγω των επιπτώσεων από τον πόλεμο στη γειτονική Ουκρανία. Όπως αναφέρουν στελέχη της Συμμαχίας, η ολοκλήρωση του γιγαντιαίου αυτού έργου υπολογίζεται ότι θα απαιτήσει περίπου 25 χρόνια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com