Μπολώνια: Νεκρός 43χρονος μετά από επέμβαση αστυνομικών στην περιοχή Πιλάστρο
Έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς ενώ ήταν ακινητοποιημένος στο έδαφος με δεμένα χέρια
Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Πιλάστρο της Μπολώνια, όπου ένας 43χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή μετά από επιχείρηση αστυνομικών.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας, με καταγωγή από το Μαρόκο, βρισκόταν σε κατάσταση έντονης σύγχυσης και επιθετικότητας, γεγονός που οδήγησε στην κλήση των αρχών και ασθενοφόρου. Κατά την προσπάθεια ακινητοποίησής του στο έδαφος, οι αστυνομικοί του έδεσαν τα χέρια πίσω από την πλάτη, ενώ αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι χρησιμοποιήθηκε και σπρέι πιπεριού. Λίγη ώρα αργότερα, ο 43χρονος υπέστη ανακοπή καρδιάς και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των διασωστών, δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει.
Το συμβάν έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Συγγενείς και φίλοι του θύματος συγκεντρώθηκαν στο σημείο του θανάτου, ζητώντας την άμεση και σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών της επέμβασης, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του άνδρα.