Ενημέρωση με ένα κλικ

Πεκίνο: «Καθαρά κατασκευάσματα» οι κατηγορίες του Donald Trump για τις εκλογές του 2020

Οργισμένη απάντηση της Κίνας στους ισχυρισμούς του Donald Trump περί ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές και κλοπής δεδομένων 220 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Η Κίνα πέρασε στην αντεπίθεση, χαρακτηρίζοντας «καθαρά κατασκευάσματα» και «κακόβουλες συκοφαντίες» τις πρόσφατες καταγγελίες του Donald Trump. Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του την Πέμπτη, επανέφερε στο προσκήνιο τη θεωρία περί ανάμιξης του Πεκίνου στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

Συγκεκριμένα, ο Donald Trump κατηγόρησε την Κίνα για «τη μεγαλύτερη πειρατεία εκλογικών δεδομένων στην ιστορία», ισχυριζόμενος πως η χώρα απέκτησε αθέμιτα πρόσβαση σε 220 εκατομμύρια φακέλους Αμερικανών ψηφοφόρων, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για προσπάθεια κατασκευής ψηφοδελτίων υπέρ του Joe Biden.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Lin Jian, απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. «Οι ισχυρισμοί αυτοί στερούνται κάθε βάσης. Η Κίνα δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τις αμερικανικές εκλογές και ουδέποτε επενέβη σε αυτές», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, κάλεσε την Ουάσιγκτον να σταματήσει να χρησιμοποιεί το Πεκίνο ως εργαλείο στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση και να επικεντρωθεί στη βελτίωση των σινοαμερικανικών σχέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταγγελίες του Donald Trump για «κλεμμένη νίκη» στις εκλογές του 2020 δεν έχουν επιβεβαιωθεί ποτέ. Περισσότερες από 60 δικαστικές προσφυγές έχουν απορριφθεί, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο νοθείας που να αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα. Παρά την έλλειψη αποδείξεων, ο Donald Trump ανακοίνωσε ότι προχωρά στον αποχαρακτηρισμό εγγράφων, τα οποία, όπως υποστηρίζει, θα στηρίξουν τις θεωρίες του.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com