Ενημέρωση με ένα κλικ

Γένοβα: 12,5 χρόνια κάθειρξη στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο για την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι

Ολοκληρώθηκε η δίκη για την τραγωδία του 2018 που κόστισε τη ζωή σε 43 ανθρώπους, με καταδικαστικές αποφάσεις για στελέχη της Autostrade per l' Italia.

Η ιταλική δικαιοσύνη εξέδωσε σήμερα μια σειρά από καταδικαστικές αποφάσεις για την πολύνεκρη κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα, ένα τραγικό συμβάν που σημειώθηκε στις 14 Αυγούστου 2018 και οδήγησε στον θάνατο 43 ανθρώπους.

Στο επίκεντρο της απόφασης βρέθηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Autostrade per l’ Italia, Τζοβάνι Καστελούτσι, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12,5 ετών. Παράλληλα, ο Μικέλε Ντονφέλι Μιτέλι, τρίτος στην ιεραρχία της εταιρείας και υπεύθυνος για τις εργασίες συντήρησης, κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή 11 ετών, ενώ ο Αντονίνο Γκαλατά, υπεύθυνος για τη γενικότερη εποπτεία, καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια φυλάκισης.

Η γέφυρα, η οποία είχε κατασκευαστεί το 1957, κατέρρευσε ξαφνικά κατά τη διάρκεια σφοδρής νεροποντής. Η δικαστική έρευνα και η τετραετής δίκη επικεντρώθηκαν στην ανεπαρκή συντήρηση της υποδομής, με τους εμπειρογνώμονες να επισημαίνουν διαρκείς μειώσεις στα απαραίτητα κονδύλια. Αν και ο εισαγγελέας είχε ζητήσει συνολικές ποινές 400 ετών για τους 57 κατηγορούμενους, η διαδικασία ολοκληρώθηκε με έναν συνδυασμό καταδικαστικών και αθωωτικών αποφάσεων, κλείνοντας ένα επώδυνο κεφάλαιο για την ιταλική κοινωνία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com