Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρετανός ομολόγησε 32 σεξουαλικές επιθέσεις κατά της συντρόφου του που νάρκωνε επί δέκα χρόνια

Η υπόθεση παραπέμπει στη δράση του Dominique Pelicot, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης συνεργαζόταν με άγνωστα πρόσωπα για τον βιασμό της γυναίκας.

Ένας Βρετανός άνδρας, ηλικίας περίπου 40 ετών, δήλωσε ένοχος για 32 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμών σε βάρος της συντρόφου του. Η αποτρόπαια δράση του εκτυλισσόταν για μια δεκαετία, κατά την οποία ο δράστης νάρκωνε το θύμα του, καθιστώντας το ανίκανο να αντιδράσει, ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του.

Η υπόθεση, που εκδικάζεται στο δικαστήριο του Northampton στην κεντρική Αγγλία, προκαλεί σοκ καθώς παρουσιάζει ανατριχιαστικές ομοιότητες με την υπόθεση του Dominique Pelicot. Όπως και στην περίπτωση της Gisèle Pelicot, η οποία έγινε διεθνές σύμβολο κατά της σεξουαλικής βίας, το θύμα κακοποιούνταν συστηματικά υπό την επήρεια φαρμάκων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Τρίτη, ο κατηγορούμενος σε δέκα από τις περιπτώσεις, μεταξύ Ιανουαρίου 2014 και Σεπτεμβρίου 2025, συνεργάστηκε με άγνωστο πρόσωπο για τη διάπραξη των εγκλημάτων.

Αν και οι συνήγοροι υπεράσπισης ισχυρίστηκαν ότι η σύντροφος του δράστη δεν ήταν ναρκωμένη, η εισαγγελία υπογράμμισε ότι η γυναίκα βρισκόταν σε κατάσταση απόλυτης αδυναμίας αντίδρασης λόγω της χορήγησης φαρμάκων. Ο δικαστής David Herbert προειδοποίησε τον κατηγορούμενο ότι η επιβολή ισόβιας κάθειρξης θεωρείται αναπόφευκτη, με την ανακοίνωση της ποινής να έχει προγραμματιστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου.

Η υπόθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένη, καθώς η Βρετανία συγκλονίζεται από παρόμοιες αποκαλύψεις. Στο Stockport, ένας άνδρας αναμένεται να δικαστεί τον Σεπτέμβριο μαζί με 12 ακόμη άτομα, ενώ σε μια άλλη περίπτωση, η Joanne Young αποφάσισε να σπάσει την ανωνυμία της, ακολουθώντας το παράδειγμα της Gisèle Pelicot, καταγγέλλοντας τη συστηματική κακοποίησή της που διήρκεσε 13 χρόνια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com