Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρυξέλλες: Έξι εργάτες νεκροί μετά από παγίδευση σε ασανσέρ σε φλεγόμενο κτίριο

Τραγική κατάληξη για τους εργαζομένους στο συγκρότημα Oxy, όπου η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα μέσω του φρεατίου του ανελκυστήρα.

Έξι εργάτες έχασαν τη ζωή τους στις 14/7 στις Βρυξέλλες, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υπό ανακαίνιση κτίριο. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των βελγικών αρχών, τα θύματα βρέθηκαν εγκλωβισμένα μέσα σε ασανσέρ, καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε με ραγδαίους ρυθμούς μέσω του φρεατίου του ανελκυστήρα στο συγκρότημα Oxy, που βρίσκεται στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.

Εκπρόσωπος του δημάρχου, μιλώντας στο AFP, επιβεβαίωσε την ανεύρεση των έξι σορών, σημειώνοντας πως οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται, αν και οι αρχές εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα. Η Βαλεντίνα Μαρόκι, εκπρόσωπος της Επιθεώρησης Εργασίας, δήλωσε πως αναμένεται ο έλεγχος και στον δεύτερο ανελκυστήρα, εκφράζοντας την ελπίδα να μην εντοπιστούν περισσότεροι νεκροί.

Η επιχείρηση κατάσβεσης ξεκίνησε λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Τρίτης, όταν η πυροσβεστική κλήθηκε στο εργοτάξιο όπου απασχολούνταν περίπου 200 άτομα. Παρά την κινητοποίηση, δύο άνθρωποι διακομίστηκαν με εγκαύματα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Νέντερ-οβερ-Χέιμπεκ, ενώ ένας πυροσβέστης δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου λόγω θερμικής καταπόνησης.

Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκαν ο βασιλιάς Φίλιππος και ο πρωθυπουργός Μπαρτ ντε Βίβερ για να ενημερωθούν για την κατάσταση. Ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Κεντέν, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη μέσω της πλατφόρμας X, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στους οικείους των θυμάτων και ευχαριστώντας τις δυνάμεις πυρόσβεσης για την προσπάθειά τους. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν έως αυτή την ώρα αδιευκρίνιστα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com