Μονακό: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη βομβιστική επίθεση κατά του Βαντίμ Γερμολάγεφ
Ο γενικός εισαγγελέας Στεφάν Τιμπό επιβεβαιώνει τη συνεργασία με την Ουκρανία για την υπόθεση, ενώ η βασική ύποπτη εντοπίστηκε δολοφονημένη.
Στο επίκεντρο των ερευνών των αρχών στο Μονακό παραμένει η βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε την περιοχή στις 29 Ιουνίου, με τον γενικό εισαγγελέα Στεφάν Τιμπό να δηλώνει πως τα κίνητρα πίσω από την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 58χρονου επιχειρηματία, Βαντίμ Γερμολάγεφ, παραμένουν έως τώρα άγνωστα.
Ο κ. Γερμολάγεφ, ο οποίος διαθέτει κυπριακή υπηκοότητα, τραυματίστηκε σοβαρά μαζί με τη σύντροφό του και τον 13χρονο γιο τους, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο του κτιρίου όπου διέμεναν. Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Τιμπό προς τα μέσα ενημέρωσης, η κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία παρουσιάζει βελτίωση, αν και δεν είναι ακόμη σε θέση να καταθέσει στις αρχές. Αντιθέτως, η σύντροφός του παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο 13χρονος γιος τους, που τραυματίστηκε ελαφρύτερα, έχει ήδη δώσει κατάθεση στην αστυνομία και νοσηλεύεται στη Νίκαια.
Οι έρευνες αποκτούν πλέον διεθνή διάσταση, καθώς ο κ. Τιμπό βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τη γενική εισαγγελία της Ουκρανίας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τον εντοπισμό της Αναστασία Μπερεζόφκα, η οποία θεωρούνταν η βασική ύποπτη για την επίθεση, νεκρής στην Ουκρανία. Για τη δολοφονία της 39χρονης έχουν ήδη συλληφθεί δύο πρόσωπα, ένας πρώην αστυνομικός και ένας εργαζόμενος στη GUR του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
Ο εισαγγελέας του Μονακό τόνισε πως «όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμα στο τραπέζι», υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση εξετάζεται με μεγάλη προσοχή σε συνεργασία και με τις αρχές της Γαλλίας. Παράλληλα, αναμένεται να αποσταλεί επίσημο αίτημα δικαστικής συνδρομής στο Κίεβο, προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.