Μαρκ Ρούτε: Απολύτως αναγκαία τα πλήγματα των ΗΠΑ σε 80 ιρανικούς στόχους
Στο πλευρό της Ουάσιγκτον τάχθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, καταγγέλλοντας την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός από το Ιράν.
Την απόλυτη στήριξή του προς τις ΗΠΑ εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, με αφορμή τις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε η αμερικανική πλευρά κατά ιρανικών στόχων τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ο κ. Ρούτε, ο οποίος βρίσκεται στην Άγκυρα για τις εργασίες της συνόδου κορυφής της συμμαχίας, χαρακτήρισε τις ενέργειες της Ουάσιγκτον ως «απολύτως απαραίτητες».
Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ τόνισε πως η αντίδραση των ΗΠΑ κρίνεται επιβεβλημένη, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν παραβιάζει συστηματικά την κατάπαυση του πυρός. Ο ίδιος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις πρόσφατες επιθέσεις κατά πλοίων, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο οι ΗΠΑ να απαντούν δυναμικά. Συνολικά, οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν 80 στόχους με ιρανικά ερείσματα, σε μια κίνηση που, σύμφωνα με τον Μαρκ Ρούτε, αποτελεί αναγκαία απόκριση στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή.