Ενημέρωση με ένα κλικ

Υποβαθμίζει ο Doug Burgum την πορεία ακροδεξιών στην Ουάσιγκτον για την 250ή επέτειο

Ο υπουργός της κυβέρνησης Trump υπεραμύνθηκε της ελευθερίας του λόγου, χαρακτηρίζοντας τις δράσεις της ακροδεξιάς οργάνωσης Patriot Front ως «εξαίρεση» παρά την έντονη ανησυχία.

Η αμερικανική κυβέρνηση επιχειρεί να υποβαθμίσει τον θόρυβο που προκλήθηκε από την πορεία εκατοντάδων υποστηρικτών της ανωτερότητας της λευκής φυλής στην Ουάσιγκτον, η οποία συνέπεσε με τον εορτασμό της 250ής επετείου της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ο υπουργός Εσωτερικών Doug Burgum, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, υπεραμύνθηκε της ελευθερίας του λόγου, τονίζοντας πως αποτελεί θεμελιώδη αξία της αμερικανικής δημοκρατίας, ακόμα και όταν οι απόψεις που εκφράζονται είναι απαράδεκτες.

Το περασμένο Σάββατο, μασκοφόροι διαδηλωτές κατέκλυσαν τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πρωτεύουσας, με εικόνες του Reuters να δείχνουν μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Patriot Front να περικυκλώνουν μια Αφροαμερικανή επιβάτισσα σε βαγόνι του μετρό. Φέροντας σημαίες της Συνομοσπονδίας και το έμβλημα της οργάνωσής τους, οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «Ας πάρουμε πίσω την Αμερική!».

Παρά την έντονη αντίθεση στις θέσεις των διαδηλωτών, ο Doug Burgum δήλωσε πως η ελευθερία της έκφρασης είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τη δημοκρατία «ακατάστατη». «Υπάρχουν πολλά πράγματα στην ιστορία που μπορούν να επανέλθουν στην επιφάνεια, αλλά αυτά τα φαινόμενα αποτελούν μάλλον την εξαίρεση», υπογράμμισε ο υπουργός, χαιρετίζοντας παράλληλα την ενότητα που επέδειξε η χώρα γύρω από τη σημαία κατά τη διάρκεια των ιστορικών επετείων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com