Ενημέρωση με ένα κλικ

Γαλλία: 2.000 πυροσβέστες σε μάχη με τις φλόγες ενώ 1.500 πολίτες εκκενώνουν κατασκηνώσεις

Κλιμακώνεται η πύρινη λαίλαπα στις ακτές της Μεσογείου με την πόλη Κανέ αν Ρουσιγιόν να μετρά πληγές και το αεροδρόμιο στο Περπινιάν να κλείνει.

Δραματικές στιγμές βιώνει η Γαλλία, καθώς ισχυρές δασικές πυρκαγιές που τροφοδοτούνται από θυελλώδεις ανέμους σαρώνουν τις ακτές της Μεσογείου. Συνολικά 2.000 πυροσβέστες δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες, ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με συνθήκες παρατεταμένης ξηρασίας, στον απόηχο του πρόσφατου κύματος καύσωνα που έπληξε την Ευρώπη.

Η κατάσταση στην πόλη Κανέ αν Ρουσιγιόν, κοντά στα ισπανικά σύνορα, είναι αποπνικτική, με τηλεοπτικά πλάνα να καταγράφουν αποθήκες και σκάφη σε μαρίνα να τυλίγονται στις φλόγες, κάτω από ένα πυκνό πέπλο μαύρου καπνού. Οι τοπικές αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση 1.500 ανθρώπων από οργανωμένες κατασκηνώσεις, ενώ η λειτουργία του αεροδρομίου στην πόλη Περπινιάν ανεστάλη.

Παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο δύο εστίες στα περίχωρα της Μασσαλίας, ο κίνδυνος παραμένει υψηλός, με το κύριο μέτωπο να μαίνεται στο διοικητικό διαμέρισμα Οντ. Ο πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί, ο οποίος δέχεται έντονες πολιτικές πιέσεις ενόψει της πρότασης δυσπιστίας της Δευτέρας για τη διαχείριση της κλιματικής κρίσης, συμμετείχε σε σύσκεψη στη Μασσαλία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρέθεσε ο ίδιος, 87.000 στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη έως σήμερα στη Γαλλία, με τα 12.000 να καίγονται μόλις χθες. Την ίδια στιγμή, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ένα νέο κύμα ακραίας ζέστης που αναμένεται να πλήξει τη χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com