Ενημέρωση με ένα κλικ

Ιαπωνία: Εγκαθιστά 800 κάμερες και χρησιμοποιεί μέλι με κρασί για να περιορίσει τις επιθέσεις αρκούδων

Συναγερμός στο βόρειο τμήμα της χώρας μετά τα συνεχόμενα θανατηφόρα κρούσματα – Οι αρχές επιστρατεύουν ειδικά δολώματα και τεχνολογία για την καταγραφή του πληθυσμού.

Αντιμέτωπη με μια ανησυχητική αύξηση στις επιθέσεις αρκούδων, η Ιαπωνία ξεκίνησε την εγκατάσταση περισσότερων από 800 καμερών σε ορεινές περιοχές του βορρά. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με το AFP, είναι η ακριβής καταγραφή του πληθυσμού των ζώων σε εθνικό επίπεδο, μετά το πρωτοφανές κύμα επιθέσεων που πλήττει τη χώρα.

Τα δεδομένα είναι δυσοίωνα: από την 1η Απριλίου, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή Τοχόκου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για έναν έκτο θάνατο. Το περιστατικό αυτό έρχεται σε συνέχεια ενός μαύρου ρεκόρ που καταγράφηκε το 2025, όταν σημειώθηκαν 13 θανατηφόρες επιθέσεις. Οι κάτοικοι του Τοχόκου ζουν υπό καθεστώς φόβου, καθώς οι αναφορές για αρκούδες που κυκλοφορούν σε πάρκα, εμπορικά κέντρα και κοντά σε σχολικές μονάδες έχουν γίνει καθημερινότητα.

Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Γιου Τακαχάσι, το σχέδιο περιλαμβάνει αρχικά την παρακολούθηση έξι κύριων πληθυσμών αρκούδων, με στόχο η επιχείρηση να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια την επόμενη τετραετία. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι ιδιαίτερη: σε ορεινές τοποθεσίες τοποθετούνται ειδικά βάζα με μείγμα μελιού και κρασιού. Καθώς οι αρκούδες σηκώνονται στα πίσω πόδια τους για να μυρίσουν το δόλωμα, οι κάμερες απαθανατίζουν τα λευκά σημάδια στο στέρνο τους, διευκολύνοντας την αναγνώρισή τους.

Το φαινόμενο εντείνεται καθώς τα ζώα βγαίνουν από τη χειμερία νάρκη και αναζητούν τροφή σε κατοικημένες περιοχές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ιουνίου, όπου στην Ουτσουνομίγια, βόρεια του Τόκιο, χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες και μια τεράστια επιχείρηση από αστυνομικούς και κυνηγούς για να αιχμαλωτιστεί μία αρκούδα, προκαλώντας το κλείσιμο σχολείων. Σε άλλο περιστατικό, μια «εξαιρετικά έξυπνη» αρκούδα που επιτέθηκε σε εργοστάσια της Φουκουσίμα, κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης για μέρες, έχοντας προηγουμένως ανοίξει παράθυρο και βρύση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com